Pierwsze numery jakie miałem namalowałem zwykłym sprayem przez naklejony szablon na tubie. To było najtrwalsze ładne i najlepsze oznakowanie. Potem zmyłem zwykłym acetonem.
Następne były naklejane. Dramat. Wymieniałem zanim zdążyły sobaczyć wodę.
AdamBeata napisał(a):Ja właśnie zaczynam sezon z nowymi tubami w Ribie. Muszę stwierdzić, że wygląda lepiej niż oryginał. Fachowa robota. Co prawda płakałem jak płaciłem ale niestety albo tanie PCV albo drogi hypalon. Domówiłem też pokrowiec, który sprawdził się idealnie na trasie Gdynia-Wrocław. Pancerna robota tak samo jak tuby i spokojnie 120-130km/h bez żadnego furkoczenia. Przy okazji pełen serwis silnika, montaż dodatkowego baku na przodzie z pełną linią paliwową i zaworem przełączeniowym.
Udało mi się trafić na naprawdę złotych fachowców.
Czekam tylko początku sierpnia i jazdaaaaa...
ogorek napisał(a):@Bounty - współczuję ale pośpieszyłeś się ze sprzedażą RIB-a ...
Życzę abyś zdążył. Chociaż koniec sierpnia czy początek kwrześnia to mniej turystów będzie a Wy nie macie dziatwy w wieku szkolnym.
......
Janusz Bajcer napisał(a):Widzę (już w domu), że zamiana łajby fajna, mimo że zakryta
baunty napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Widzę (już w domu), że zamiana łajby fajna, mimo że zakryta
Brakowało trochę miejsca na ribie, tu mamy małą kabinę na tzw wszelki wypadek.
Pospieszyłeś się Janusz z wakacjami, bo teraz już nie musielibyśmy wracać z Biševa
Rozpakuję to wrzucę fotkę, boki ma grafitowo- białe.
pabbllo_ldz napisał(a):Witam,
przeczytałem ok. 150 stron od tyłu i trochę od początku, sporo się dowiedziałem.
Mam jednak pytanie do was doświadczonych czy ponton PROMARINE 320 FORSAGE dla rodziny 2 osoby dorosłe i dwójka dzieci 7l i 2,5 roku będzie wystarczający jeśli chodzi o rozmiar? Nie zamierzamy pływać więcej jak po 5-10 km wzdłuż wybrzeża. Bardziej rekreacyjnie niż wyczynowo, wiadomo dzieci.
A morze możecie jakiś ponton polecić? Silnik jakiego będę szukał to 10HP.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...