no niestety u mnie szanowna Pani kazała wypisać wniosek, zapłacić w kasie 17zł i przyjść po odbiór jak zadzwoni (trwało to 3dni).
Ale będę musiał jeszcze raz podejść albo samemu dopiszę dane.
saint79 napisał(a):Ja też musiałem swoje wycierpieć przy rejestracji w starostwie. Początkowo nie chciano mi zarejestrować pontonu z silnikiem - bo nie miałem karty wędkarskiej. Co powiat to inna interpretacja. W sąsiednim posiadanie karty, lub nie nie robiło żadnej ròżnicy. W moim owszem. Dopiero po wyczerpującej wymianie zdań, pytań, sugestii (czy kupując I rejestrując np. samochòd muszę mieć prawo jazdy, czy zakazane jest żeby kolega, ktòry ma kartę łowił z mojego pontonu, itd) coś drgnęło. Pani (przełożona Pana, ktòry definitywnie nie da rady zarejestrować) miała już chyba dość, lecz była nadal miła i stwierdziła, że pewnie chcę jechać z nim za granicę, a także pouczyła, że jak zarejestruję w starostwie to nie będę mògł nim pływać rekreacyjnie w Polsce, tylko wyłącznie łowić I zapłacę karę , jak mnie skontrolują na wodzie. Więc też byłem miły, zostałem przy swioim, a na dodatek na moją prośbę wpisała mi w zaświadczeniu dane pontonu I silnika ( czego na codzień nie robiła). Czyli, jak wydaje się nierealne, to jednak możliwe, że realne się stanie - wytrwałości I powodzenia życzę...
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...