Re: Wynajem łodzi pontonów
napisał(a) Rysio » 22.05.2018 13:48
Pawel_M. napisał(a):Czy moge sobie przeplyac powiedzmy z Sumartinu do Makarskiej, mimo, ze odległosc przekracza 2 mile morskie? Jak to jest z pływaniem pomiędzy chorwackimi wyspami na większą odległość? Liczę na łopatologiczną odpowiedź bo jestem świeżo upieczonym posiadaczem patentu, i poza kursem jeszcze nie miałem okazji nigdzie pływać.
Sam sobie odpowiedziałeś. Nie możesz. Czy Cię złapią
Nie wiem. Też czasem pływam dalej, ale świadomie i liczę się z tym, że kiedyś mogę zapłacić
Mam też zawsze na uwadze, że zapłynąć to jedno a bezpiecznie wrócić to drugie. Po drugie, jeśli nie pływałeś jeszcze poza kursem, to proponuję Ci pokręcić się trochę bliżej brzegu, żeby w razie
W móc bezpiecznie wrócić skąd wypłynąłeś albo przynajmniej gdziekolwiek bezpiecznie zacumować. Sprawa trzecia czym zamierzasz płynąć, bo spotkałem i takich którzy na Bestłeju z odpustu przepłynęli Paski Zalew ... tylko w jedną stronę. W drugą ja ich przeprawiałem. Jak z wypożyczalni będziesz brał, to najlepiej zapytaj. Rejon Makarskiej jest mocno obstawiony Policją. To też warto mieć na uwadze.
Pawel_M. napisał(a):Możecie też podzielić się wskazówką jak to jest z cumowaniem? Można gdzieś cumować za darmo?
Na plaży jeśli nie jest zatłoczona, na kotwice gdzie ludzie nie pływają wpław, na bojce właściciela apartmana - bezpłatnie. W porcie najczęściej za opłatą. Czasem knajpki mają swoje mola do cumowania. Jak zamówisz obiad będziesz miał za darmo, jak zamówisz colę możesz mieć cumowanie do rachunku dopisane