terenowiec napisał(a):Nie wiem czy tu gdzieś było, ale czy macie jakieś sugestie co do wyboru dna pontonu?
bogdan63 napisał(a):...chorwaci zrobią kontolę...
mam pytanko, czy jest ktoś kto widział kontrolę (albo sam miał jakąś kontrolę) winety, albo wyposażenia, na pontonie, takie pytanko z czystej ciekawości, bo oczywiście, jak zwykle w tym roku wykupię winetę żeby sie później nie czerwienić.
pozdrawiam
ps. chorwackiemu bossowi z kapitanatu chciało by sie wyjść i w upał do łódki zaglądać ???????????????????
D1ALVARO napisał(a):waszka - mógłbyś jeszcze napisać gdzie dokładnie taka bezwzględność występuje
D1ALVARO napisał(a):waszka - dla mnie to duże przegięcie żeby nie powiedzieć brzydziej...... a poza tym co innego jakbyś miał 4 metrowy ponton i silnik 20km, ale nie 3m i silnik 6km - brak słów........... ( widać taka złośliwość nie zdarza się tylko u nas) ehh........
daisykf napisał(a):D1ALVARO napisał(a):waszka - dla mnie to duże przegięcie żeby nie powiedzieć brzydziej...... a poza tym co innego jakbyś miał 4 metrowy ponton i silnik 20km, ale nie 3m i silnik 6km - brak słów........... ( widać taka złośliwość nie zdarza się tylko u nas) ehh........
Ej to jakas bzdura, nie ma pontonów 3m, sa tylko np honda 297cm i maja to na tabliczce znamionowej.....
Musza miec tabliczke z certyfikatem, jesli nie to nie możesz pływac po morzu.
mirko napisał(a):(1) Statek musi być w widocznym miejscu oznaczone winieta.
(2) Winiete nie ma łodzi o długości krótszej niż 2,5 m lub o całkowitej mocy napędu maszyny mniej niż 5 kW.
(3) Winiete nie muszą posiadać wiosłowanie łodzią, niezależnie od jego długości (na przykład, kajaki, łodzie pedał, itp.).
(4) Winiete nie ma łodzi, gdy istnieje możliwość prowadzenia w porcie lub w innej zatwierdzonej miejsce w Republice Chorwacji.
(5) Okres ważności winiet, jest jeden rok od daty wydania, a dla jednej łodzi rocznie może wydać tylko jedną winietę.
(6) Winieta wydane przez władze portowe i przystani sekcji urzędu.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...