ogorek napisał(a):Nie rozumiem tego. Nie chce im się robić uprawnień ?? Za drogo ? Za trudno ?
Po co kombinować jak moga zrobic uprawnienia i pływać na 90 KM ?
A może tu chodzi o jakieś podatki jeszcze ?
boboo napisał(a):To by była dobra maszynka na urlop
(stoi mi pod domem, musi do sąsiada przyjechał)
Esc napisał(a):boboo napisał(a):To by była dobra maszynka na urlop
(stoi mi pod domem, musi do sąsiada przyjechał)
Amphicar piękny sprzet kurcze bajka - chciałbym to chociaż zobaczyć na żywo nie mówiąc o pływaniu. Super też stan jak na to, że to przecież pierwsza połowa lat 60.
@marcel232 wypożyczyłeś może ostatnio skuter bez patentu ? Trochę bym się zdziwił, no ale wszystko jest możliwe. Kiedyś żeby wypożyczyć rowerek wodny czy kajak trzeba było mieć kartę pływacką a teraz nie. Z drugiej strony ja tez przez lata pożyczałem w Cro różne pływadła ale jakieś ładnych 5 lat temu już nie chcieli pożyczać bez patentu - może to i lepiej bo zrobiłem.
Większość (co nie oznacza, że wszystkie) przybrzeżnych domów z apartamentami ma swoje bojki.soviet100 napisał(a):czy koło każdego obiektu 50m mniej do plaży są takie miejsca darmowe?
Jak do tej pory nie płaciłem za "postój". Przy konobach zawsze jakieś miejsce było, pomagali przycumować, pieniędzy nie chcieli.soviet100 napisał(a):czy jak sobie gdzieś tym sprzętem popłynę to muszę do mariny wpływać jak chce do jakiegoś miasta czy najlepiej gdzieś na plaży?
Nie wiem.soviet100 napisał(a):Jak do mariny to muszę mieć VHF?
Nie wiem.soviet100 napisał(a):W marinie to na miejscu mam opłacać czy jak to wygląda?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...