marsik napisał(a):P.......................................................................pompka Bravo j. w. wskazana, zwłaszcza do airmaty wręcz niezbędna (naprawdę komfortowa akumulatorowa to już ok 600zł. ), i tak to leci....
albe napisał(a):doportu napisał(a):szczaw napisał(a):i tak to się kończy
............tzn ciekawi mnie transport silnika na pawęży w pontonie, nie "zaszkodzi" to mu?
tyle km?
boboo napisał(a):Bravo BTP 12
Mam taką i dzielnie się spisuje. Ponieważ na pokładzie mam akumulator (trim) to zanabyłem tę zwykłą BTP12.
Gdyby silnik akumulatora nie potrzebował, wtedy wziąłbym BTP12 Akku.
Według relacji wystarcza nawet na mój ponton (4,5m/57cm + airmata + 3 kile).
A do pełna dmucham równe pół godziny.
albe napisał(a):doportu napisał(a):szczaw napisał(a):i tak to się kończy
Albo tak..., i zyskujesz dodatkową przestrzeń ładunkową pod plandeką
A to na przyczepce to RIB czy gumjak? tzn ciekawi mnie transport silnika na pawęży w pontonie, nie "zaszkodzi" to mu?
tyle km?
Chyba nienajlepsza ta kombinacja. Większość instrukcji przy airmatach przewiduje pompowanie podłogi po wstępnym nadmuchaniu kadłuba. Czyli jak ponton będzie miał już swój shape, ale jeszcze będzie podatny. Zamiast kombinować jak zaoszczędzić 5 minut, stań wtedy obok i weź łyk kawy albo wyciągaj następne klocki z samochodulexi napisał(a):(...) kombinuje żeby zmieścić do trafica z napompowana podłogą wtedy czas krótszy bo chyba podłogę najciężej napompować (...)
boboo napisał(a):Chyba nienajlepsza ta kombinacja. Większość instrukcji przy airmatach przewiduje pompowanie podłogi po wstępnym nadmuchaniu kadłuba. Czyli jak ponton będzie miał już swój shape, ale jeszcze będzie podatny. Zamiast kombinować jak zaoszczędzić 5 minut, stań wtedy obok i weź łyk kawy albo wyciągaj następne klocki z samochodulexi napisał(a):(...) kombinuje żeby zmieścić do trafica z napompowana podłogą wtedy czas krótszy bo chyba podłogę najciężej napompować (...)
Bulbazaur napisał(a):Przyczepki nie chcę ciągnąć (przynajmniej na razie), więc przemyślę. Może na początek kupię zwykłego Intexa za 500zł, a jak ta przygoda mnie wciągnie dozbieram do niego fajny sprzęt, a za 2-3 lata przerzucę to wszystko na coś lepszego.
(Na Rib-a za kilkadziesiąt tysi niestety mnie nie stać)
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...