ogorek napisał(a):ktoś pływał tym kanionen ? Warto kawałek ?
1!1e1]Kanion Zrmania[/url]
boboo napisał(a):Uwierz mi, naczytałem i napytałem się zanim powiesiłem banderki.
Jest tak, jak być powinno.
[
ogorek napisał(a):Ja od zawsze wieszam tak i jakoś nikt do mnie nie strzelał:
marsik napisał(a):Możesz podać żródło "naczytane"? Opierasz się o niemieckie źródła?
ogorek napisał(a):Masz jak w banku. Jak ktoś przepłynie wczesniej to będę wdzięczny za info.
marsik napisał(a):Tyle zasady. A realnie oczywiście na pontonie, na małym jachcie, nie ma miejsca na dwa flagsztoki, z biedą bywa jeden. Stąd bierze się bandera pod banderą. Jednak trzymając się hierarchii u góry bandera kraju rejestracji.
paliop napisał(a):marsik napisał(a):Tyle zasady. A realnie oczywiście na pontonie, na małym jachcie, nie ma miejsca na dwa flagsztoki, z biedą bywa jeden. Stąd bierze się bandera pod banderą. Jednak trzymając się hierarchii u góry bandera kraju rejestracji.
To własnie chciałem przypomnieć, nigdy na prawej burcie nie zawiesił bym nad Polską inną banderę.
marsik napisał(a):ogorek napisał(a):ktoś pływał tym kanionen ? Warto kawałek ?
1!1e1]Kanion Zrmania[/url]
Ech, Macieju... Ile to razy już Cie namawiałem na kanion Zrmanji? Koniecznie.
Tylko płynąć tam aż z Tisno? Szczerze mówiąc sensu nijakiego w tym nie widzę.
Uparłeś się na Tisno, bo masz cumowanie pod nosem. Ale takich miejsc jest w Chorwacji mnóstwo! Namawiam Cię na rozważenie innego miejsca, które pozwoli skrócić dystanse.
boboo napisał(a):A kolejność nad/pod jest wyjaśniona następująco:
"oto wpływam na Wasze wody i podporządkowuję się całkowicie Waszym prawom"
marsik napisał(a): "Am Flaggenstock darf übrigens keine andere Flagge hängen!" (Na flagsztoku nie wolno wieszać żadnej innej flagi!) Czyżby w żadnym wypadku etykieta nie przewidywała (nie dopuszczała) umieszczania dwóch falg na jednym flagsztoku?
marsik napisał(a):Nie zgadzam się z podejściem "A wy se wieszajcie jak chcecie..."
marsik napisał(a):(...) że wywieszenie flagi gospodarza to nie obowiązek, a miły gest w jego stronę (...)
marsik napisał(a):Czyżby w żadnym wypadku etykieta nie przewidywała (nie dopuszczała) umieszczania dwóch falg na jednym flagsztoku?
Morski Pas napisał(a):Widziałem takie praktyki na pontonach, ale tylko w Chorwacji i chyba tylko na niemieckich
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...