Venom555 napisał(a):A tak jeszcze z innej beczki - jak jeździcie zestawami macie zamontowane boczne lusterka dodatkowe ?
Przyznam się, że jeździłem bez tego i bodaj w 2013 roku na granicy CZ/A polic mnie haltnął , stwierdził , ze nie mirrora dodatkowego nie wpuścił mnie skubaniec i musiałem zawracać. Gdzie ja w niedziele rano kupie lusterka ?
Nigdzie. Pojechałem przez Breclav i tym sposobem przekroczyłem granice. Teraz je zakładam ale i tak nie potrafie na nich jeździć.ogorek napisał(a):Chlapacze z internetu nie pasowały ale mam niedaleko serwis Brenderupa i mają chlapacze po 15 PLN z idealnie pasującymi otworami i idealną długością.
Jak będziesz mógł wstaw przy okazji fotki tych chlapaków .
smoki3 napisał(a):ogorek napisał(a):- Spalanie łódki wersus ponton. U mnie na 100 km takiego pływania na full (na zasadzie port odległy 50 km i płyniemy do niego a potem z powrotem dla 5-cio osobowej rodziny wynosi: ponton 25 l RIB: 35 - 50 l - w zależności od szybkości i warunków.
Bogatemu wszystko wolno Merkury 15 KM przy pontonie palił 2,5 do 5 l/h, Yamaha 40KM paliod 5 do 7,5 l/h
smoki3 napisał(a):boboo napisał(a):Chyba jednak lepiej podać w litrach na 100 km.
Pozwolisz, że się z Tobą nie zgodzę, ponieważ na wodzie są różne warunki do pływania. I raz przepłyniesz 10 km w pięć minut spalając 1 litr benzyny. Następnym razem przy zupełnie zmiennych warunkach atmosferycznych ten sam odcinek pokonasz w dwie godziny spalając 30 litrów paliwa.
smoki3 napisał(a):(...) na wodzie są różne warunki do pływania (...)
boboo napisał(a):smoki3 napisał(a):(...) na wodzie są różne warunki do pływania (...)
Zgadzam się całkowicie.
Ino jest małe "ale":
My, "lekkie pontonowce", staramy się pływać w jednakowych warunkach. Tych najlepszych.
Wzburzone morze i silny wiatr, Wam, "RIB'owcom" i "Skorupowcom", zostawiając
smoki3 napisał(a):Pozwolisz, że się z Tobą nie zgodzę, ponieważ na wodzie są różne warunki do pływania. I raz przepłyniesz 10 km w pięć minut spalając 1 litr benzyny. Następnym razem przy zupełnie zmiennych warunkach atmosferycznych ten sam odcinek pokonasz w dwie godziny spalając 30 litrów paliwa.
ogorek napisał(a):
W tym przypadku ewidentnie mam TEN SAM dystans i moge porównać:
- pontonem zużyłem 25 l
- RIB-em zużyłem 40 l
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...