Jak to ten model http://www.cantieremarinello.com/Modelli.asp?Azione=Scheda&Id=6 to tam max silinik 115 ...
Nie wiem czemu napisałeś 130 (tak gwoli ścisłości bo łódki takiej na własne oczy nie widzialem)
Wypożyczałeś juz takowe ? Najlepiej wypożyczyć kilka udek, popływać, potestować - sam wybierzesz która a potem szukać okazji
W sensie nie naraz zale polywac jedną, popywać drugą i najlepiej w takim skłądzie w jakim będziesz pływać.
Masa, wymiary wyglądają OK. Czyli szerokość 2,35 jest znośna w transporcie a daje dużo miejsca na pokładzie
Wydaje mi się, ze musisz sie liczyć z holowanie przyczepki o DMC 1300. 650 kg + około 200 na silnik to daje 850.
Obstawiam, ze na gotowo z pierdółkami bedzie ważyć ponad 900 kg a przyczepka waży koło 300 kg.
Sam mam przyczepę DMC 1300 i jest na styk
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Popatrzyłem na zdjęcia. Włosi robią ładne łódki ale
- ta kanapa dla sternika słabo się sprawdza na stojąco a zobacz, że na zdjeciach i filmach tak ją sterują
- Jak stoją (a włosi są niscy) to owiewkę mają na wysokosci brzucha
- Jak będziesz miec fale to będziesz płynął na stojaka
--- wtedy przydaje się jakaś podpórka pod plecy (osobiście wolę jockey-e bo sciskasz je nogami i masz pewne trzymanie
--- przy wietrze czy szybkim płynieciu ta konsola plus owiewka jest trochę niska (jak na mój gust)
Udka wizualnie ładna - nie wiem czy to co mi by przeszkadzało, ma dla Ciebie jakieś znaczenie
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Typowa openka włoska gdzie ważny jest wyglad i duży pokład słoneczny
Dla mnie (ale to mój gust) nie podoba się jak to wali na małej fali
Jeszcze raz powtórzę - jak lezycie na udce to fajna. Jako srodek transportu srednia.
Sam zdecyduj co ważniejsze. W PL jest sporo produkowanych openek w wymiarze 5 - 5.5m
Może coś z rodzimej produkcji ?