smoki3 napisał(a):A, sezon uważam za rozpoczęty. Wczoraj popływałem sobie dwie godziny na zalewie Domaniewskim i wypaliłem 10l benzyny (dla tych którzy lubią liczyć).
My też w weekend robiliśmy test sprzętu
Już się nie mogę doczekać wyjazdu.
Roxi napisał(a):My też w weekend robiliśmy test sprzętu
Już się nie mogę doczekać wyjazdu.
mottom napisał(a):Całe szczęście miałem zrywkę na nadgarstku i kamizelkę pneumatyczną/automatyczną na sobie więc nic się w sumie nie stało ... (poza przygodą )
ogorek napisał(a):
1. przetestowałeś kamizelkę
ogorek napisał(a):
2. To nie była fala od skutera tylko @Bounty przeleciał 66 km/h obok
ogorek napisał(a):
3. Z drugiej strony nauczka, za na fale HONWAVE (z załogą) to raczej poniżej 30 km/h Ja miałem duże obciążenia (nas jest piątka) i nie latałem szybciej jak 26 km/h.
ogorek napisał(a):
A czemu ponton leżał w piwnicy ? Jak już ktoś kiedyś napisał: "wakacje bez udki to niepełne wakacje"
Rysio napisał(a):
35/h (więcej nie pociągnie z 20 kucami )
Rysio napisał(a):
tyle że nie należy patrzeć na GPSa tylko na fale
mottom napisał(a):ja mam 9,9 rozkręcone do 15 HP, ale 35/h już tym latałem
ogorek napisał(a):mottom napisał(a):Całe szczęście miałem zrywkę na nadgarstku i kamizelkę pneumatyczną/automatyczną na sobie więc nic się w sumie nie stało ... (poza przygodą )
1. przetestowałeś kamizelkę W sumie co dwa lata nalezy przejżeć, zważyć ładunek CO2, zawory mają tez datę przydatności
2. To nie była fala od skutera tylko @Bounty przeleciał 66 km/h obok
3. Z drugiej strony nauczka, za na fale HONWAVE (z załogą) to raczej poniżej 30 km/h Ja miałem duże obciążenia (nas jest piątka) i nie latałem szybciej jak 26 km/h.
A czemu ponton leżał w piwnicy ? Jak już ktoś kiedyś napisał: "wakacje bez udki to niepełne wakacje"
mottom napisał(a):Kamizelka nowa - kupiona w ubiegłym roku na targach "Wiatr i woda", więc nie trzeba było testować. Oczywiście miałem zapasowy ładunek CO2 i założyłem go teraz. Również oczywiście zamówiłem kolejny (tym razem już dwie sztuki ) na zapas do CRO.
mottom napisał(a):Ponton leżał w piwnicy bo nie było komu i po co go wyciągnąć (żona nie specjalnie lubi falowanie, syn "ewentualnie", a mała dopiero teraz poznaje frajdę - wcześniej trochę marudziła ....).
ogorek napisał(a):Ale próc CO2 chyba automat się wymienia również ??
ogorek napisał(a):Tak na marginesie to gdzie kupujecie zestaw nabój + zawór ?
Czyli jedna frajda z wybuchem kamizelki kosztuje 80 PLN
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...