Rysio napisał(a):Z pełnym szacunkiem ale pie..... gupoty Od 6 -ciu lat pływam gumjakiem z rejestracją ze starostwa i nie miałem nigdy najmniejszego problemu z wykupieniem winiety. Więc proszę bardzo żeby pisać to co wiemy a nie to co nam się wydaje albo co baby pod sklepem gadały, bo od tego wysypki dostaję
mums71 napisał(a):Kolego,żeby rzetelnie ocenić głośność silnika,należałoby zrobić testy w podobnych warunkach i płynąc z taką samą prędkością.
mums71 napisał(a):Oglądając Twój filmik mam wrażenie że płynąłeś 8-10nm,a wtedy większość silników pracuje cicho.
desperadek napisał(a):Może jest jakiś super filtr, który zabezpiecza wtrysk przed zapchaniem. W ubiegłym roku miałem problem z zabrudzonym gaźnikiem, ale mechanik na miejscu dał sobie świetnie radę.
To mnie zaniepokoiło. Myślałem, że jeśli moje 9,9KM prawie wystarcza to z 20KM będę miał spokojnie zapas. Ponton 3,6m tak dużo trudniej wprowadzić w ślizg niż 3m? Więcej niż 20KM nie można zapiąć do 3,6m, bo mi pawęż wyrwie. Większy nie wchodzi w rachubę bo musi się zmieścić do boxa na dach. Moja familia waży w sumie około 260kg. Liczę, że do czasu kiedy będą chłopaki chcieli jeździć na wakacje ze starymi (mam nadzieję, że jeszcze kilka lat) mogą po 10kg nabrać. Czyli docelowo może być około 280kg pasażerowie+ reszta szpeju.ogorek napisał(a):Jesteś pewny że w 4 dorosłe osoby będzie OK z motorkiem 20 KM i pontonem 3,6 ?
Może skorzystaj z uprzejmości któregoś z forumowiczów i przetestuj najpierw.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...