Szukaj w Internecie tej części:
65750-955L0-000
http://marine.suzuki.de/fileadmin/produ ... 15_NEU.pdf
Jaceksu a powiedz Ty, proszę, jakie są najlepsze świece do mojego silnika? W tej chwili mam zamontowane NGK DPR6EA-9.
I wiem, powiesz, że całkowicie wystarczą (choć czytałem, że liczba 6 oznacza, że są na trochę cieplejszy klimat), ale ja pomimo to pytam: a te najlepsze z najlepszych? Irydowe jakieś....?
Nigdy w żadnym nie wymieniałem bo żaden nie przeżył świec
paliop napisał(a):@Rysiu, chcę zauważyć że uprawiasz tu czarny piar, nie wiem do kogo pijesz ale Ci coś wytłumaczę, za swojego Seakinga 9.8 zapłaciłem za nowego z przesłaniem 4700zł z czego 23% wrzuciłem w koszty firmy, pokaż mi inny silnik 10 km za tak nie wiele i a tyle radości .
Silnik w serwisie od środy. Póki co 0 kontaktu. Były pewne pomysły......przede wszystkim silnik przychodzi z Chin cały upaćkany olejem. Po zdjęciu plastikowych osłon wszędzie olej i olej......czekamy.
A ja bez silnika, a sezon umyka. Przyznam się, że żałuję, że nie dołożyłem 4000 PLN do np. Tohatsu. Ale już za późno...
paliop napisał(a):Kolego @ Marsik, Silnik jest nowy, ale jak pisałem był w tym sezonie mocno przeciążony, a załoga szybko rośnie i na następny sezon obawiam się że nie wejdę w ślizg. Elektryk dla tego że planujemy w przyszłym sezonie w Lipcu spływ dwoma pontonami z Węgorzewa przez całe Mazury, Pisą, Narwią do Zegrza pod Warszawą, potrzebny prąd do lodówki i komórek. To będzie powtórka nieudanego tego rocznego rejsu jachtem 820 z Zegrza na Mazury i powrót z setnego km z powodu braku wody. Dla wtajemniczonych najgorsze rafy kamienne od 97 do 100km przeszliśmy ale woda tak szybko opadała że baliśmy się że nie wrócimy.
Rysio napisał(a):Dlaczego nie korzystać z doświadczeń innych
ogorek napisał(a):W sumie możliwości teraz jest wiele ... Co do kombinowania to i tak mnie nie przebijesz z tymi dwoma sofami na pontonie Aby pomięscić cała piątkę i bagaże
paliop napisał(a):Co do wypożyczania na miejscu, to jak dla mnie, to nie ma sensu, cała moja bajka z przygotowaniem, ulepszaniem, dopieszczaniem poszła by spać, wole trochę dopłacić ale to zawsze moje.
paliop napisał(a): a ja, wstyd się przyznać nie byłem jeszcze na Mazurach, jak wspominałem nie udało nam się dopłynąć w tym roku,
paliop napisał(a):Masz trochę racji że można się władować na minę, ale podejrzewam że nie wszystkie chinole są aż tak złe.
paliop napisał(a):Tak jak tam jeden człowiek z motorowodnego napisał jak się ktoś decyduje to kupować Parsun lub Seaking u importera Pezal i oczywiście mocno się targować. Ja nie polecam tych silników nikomu, chciałem tylko pokazać że ja akurat jestem zadowolony.
paliop napisał(a):I jeszcze jedno mi się przypomniało, wracając raz za Igrane do Podgory dostałem dużą falę w dziób tak że aż śruba łapała powietrze i przewalały się obok nas białe bałwany, kotwica z liną była przygotowana. Wtedy pomyślałem sobie Boże co ja tutaj robię z moją rodziną wsłuchując się usilnie w prace mojego chinola, i przyznam Ci się w tej trudnej sytuacji, trochę pewniej bym się czuł w trzymając za rumpel jakąś nową Hondę bf. Takie sytuacje trochę uczą pokory.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...