Ludkowie (Rysio, Marek),
czy w Metajnie jest jakieś miejsce slipowe, gdzie dojadę autem, rozładuję, nadmucham i wtoczę do wody ponton na kółkach slipowych (bez wózka)? No i oczywiście vice versa przy końcu urlopu.
ogorek napisał(a):Myślałem o tych okolicach:
Zdrelac na Pasmanie
Chodzi o bliskość tego mostu i możliwość wycieczek na zachód od Pasmana (wogóle mnóstwo kierunków tam się otwiera). No i do mariny w Sukosanie jest tylko 5 km a tam stacja paliw Ina.
Chociaż może w samym Zdrelac-u też jest stacja ...
Trochę mnie przeraża mnogość łódek widocznych na google.maps
Tam gdzie bywałem praktycznie ich nie ma
boboo napisał(a):Ludkowie (Rysio, Marek),
czy w Metajnie jest jakieś miejsce slipowe, gdzie dojadę autem, rozładuję, nadmucham i wtoczę do wody ponton na kółkach slipowych (bez wózka)? No i oczywiście vice versa przy końcu urlopu.
marsik napisał(a):...
Dugim Otoku w Zaglavie (jedyna na tej wyspie), zasuwałem do niej po paliwo samochodem z pólnocy ponad 40km
Ale polecam ten rejon, można piękne wycieczki na Kornaty przedsięwziąć - kuknij na mój post na stronie 322 https://www.cro.pl/plywanie-pontonem-w-chorwacji-t14035-4815.html. Jako alternatywę Pasmanu, rozważ właśnie Dugi Otok. Ilość użytkowników akwenu miedzy Pasmanem a Dugim Otokiem czy na Kornatach nie jest przytłaczająca, ale pusto nie jest.
Tak w ogóle uważam, że dobrze wybrany rejon dla wyjazdu z gumiakiem to podstawa.
...
Jakie kryteria wg Was są najwazniejsze? Najlepsze rejony?
Dzisiaj masz warunki właściwie jeziorne Ja dotarłem w poniedziałek po południu. Dzisiaj rano zakup winiety, tankowanie w Orebiczu i wodowanie w Viganj. Przyjeżdżam ty pływać z wykorzystaniem wiatru i ta flauta mnie załamuje. Ponton jest dodatkiem rodzinnym i wygląda że ty razem będzie dominujący względem kit'a.zdolar68 napisał(a):Mam nadzieję że te burze się skończą i będziemy mogli trochę popływać. Póki co martwię się o wiatr i o fale, i o ilość wody, która właśnie wpada do mojego pontonu.
Pozdrawiam z Orebica (póki co)
Rysio napisał(a): u niej kupuję to przestrzegała przed wycieczkami na Rab i Krk bo na otwartym morzu
Rysio napisał(a):Musiałbym Ci odpisać niemiło ale tego nie zrobię. Wyjaśnię Ci natomiast w czym rzecz potwierdzoną przez miejscowych. Żeby płynąć na Krk potrzebne jest navi i i UKF. Płyniesz dalej niż 2 NM od brzegu i takie ponoć są wymagania. W obcine Senj mam w razie kontroli telefon do przyjaciela. Jak wypłynę za Lun, telefon do przyjaciela przestaje działać. Proste?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...