ogorek napisał(a):- udowodnij ze miales 32 km/h
- czy nie było z wiatrem, z prądem
Chłopie to nie żaglówka. Tu największy speed ma się przy lustrze.
jacek2929 napisał(a):ogorek napisał(a):- udowodnij ze miales 32 km/h
- czy nie było z wiatrem, z prądem
Chłopie to nie żaglówka. Tu największy speed ma się przy lustrze.
paliop napisał(a):... opis akwenów i mapy...
jacek2929 napisał(a):... a potem skasuję swoje konto.
Pytałem, bo człowiek z reguły (na początku) przyjmuje, że gdzie indziej jest jak u niego. W Niemczech te sprawy regulują Związki Wodniaków (np. DMYV - Deutscher MotorYachtVerband) i płacą rocznie ryczałtem za korzystanie ze śluz. Czyli śluzy są dla wszystkich za "darmo" (opłacone w składkach rocznych).AdamBeata napisał(a):Nie wiem jak w innych miejscach ale na Odrze śluzowanie kosztuje 7,5zł do 16:00 a po 16:00 15zł (...)
jacek2929 napisał(a):Ja chcę zobaczyć jak pływa pontonem po metrowych falach
baunty napisał(a):Ogórek , w Cro na misiąc w jednym miejscu ... ja bym zmienił po 2 tyg.
Tak w ogóle, to znalazłem trochę czasu, i jestem od wczoraj w Chorwacji, oczywiście z ribem
Co do miejsc - napiszę później
markiz17 napisał(a):joker1980 napisał(a):Witam.
Moje pytanie o app. Galapagus (Metajna) nie aktualne - zarezerwowałem go i zobaczymy jak to będzie.
Na miejscu będziemy 12.08 - będziecie jeszcze - może jakieś Karlovacko lub Ożujsko na miejscu?
Zostajemy do 25.08 - jak coś to chętnie spotkamy się z wami w Metajnie.
Będziemy będziemy zrobimy pierwszy nieoficjalny wyścig pontonów Pag Metajna 2015 . Nagroda skrzynka Ożujsko
ogorek napisał(a):baunty napisał(a):Ogórek , w Cro na misiąc w jednym miejscu ... ja bym zmienił po 2 tyg.
Tak w ogóle, to znalazłem trochę czasu, i jestem od wczoraj w Chorwacji, oczywiście z ribem
Co do miejsc - napiszę później
Czemu nie zadzwoniłeś ? Zabrałbym dziatwę i pojechał z Tobą.
Myślałem o tych okolicach:
Zdrelac na Pasmanie
Chodzi o bliskość tego mostu i możliwość wycieczek na zachód od Pasmana (wogóle mnóstwo kierunków tam się otwiera). No i do mariny w Sukosanie jest tylko 5 km a tam stacja paliw Ina.
Chociaż może w samym Zdrelac-u też jest stacja ...
Trochę mnie przeraża mnogość łódek widocznych na google.maps
Tam gdzie bywałem praktycznie ich nie ma
Rysio napisał(a):Marek z gumjakiem se dałeś rady?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...