Łooo,
fajny pomysł na fendery
Do tej pory "walały" mi się po podłodze.
marsik napisał(a):Swoją drogą - drogi ogórku Ty miałeś kiedyś takie samo podejście jak ja, ale rok temu zdecydowałeś się na zakup RIBa. Why?
Ciekawe jak spisuje się i będzie się spisywał aluminiowy kadłub w RIBie? Nie ma chyba wielu takich konstrukcji?
AdamSz napisał(a):No właśnie.....jak w Polsce .....Chciało by się aby w HR były takie warunki dostępu, jak w Polsce, gdzie jest zero opłat i problemów, a morze i jeziora stoją nieograniczonym otworem dla wszystkich entuzjastów sportów i rekreacji wodnej ..... Właśnie jestem po długich nocnych rozmowach z Chorwatami, o tym i o tamtym....Powiem krótko. Oczy im wychodzą na wierzch od tego co oni wysłuchują od niektórych naszych rodaków....Dla wielu Chorwatów, Polska to pierwsza liga i nie mogą pojąć tego skamlenia, co niektórych naszych. I ciekawe ich spostrzeżenie, im lepszym samochodem Polak przyjechał i im bardziej szasta kasą, tym często, bardziej pluje. Nie wiem, czy platformerska propaganda opanowała Chorwację, że tak dobrze o Polsce sądzą....A może to po prostu ich proza życia, borykanie się z korupcją, ociężałość urzędów, emigracja zarobkowa do Niemiec wpisana od pokoleń w ich życie....Chorwaci nie skamlą, cieszą się swoją wolnością i budują swoją przyszłość nie bez problemów, zresztą.... I się dziwią .....Pogadajcie z nimi . Może się co niektóremu humor poprawi i miód na serce spłynie, jak usłyszy trochę dobrego o Polsce. ...sorry taka impresja poza tematem ....
AdamSz napisał(a):No właśnie.....jak w Polsce .....Chciało by się aby w HR były takie warunki dostępu, jak w Polsce, gdzie jest zero opłat i problemów, a morze i jeziora stoją nieograniczonym otworem dla wszystkich entuzjastów sportów i rekreacji wodnej ..... Właśnie jestem po długich nocnych rozmowach z Chorwatami, o tym i o tamtym....Powiem krótko.......
AdamSz napisał(a):... się nagadał, a teraz spadówa, lizać swoją hondzię....
ogorek napisał(a):W tym roku 40 - 50 km/h (przy dużej fali, pod wiatr, burzy pływałem 35 km/h)
markiz17 napisał(a):jacek2929 napisał(a):markiz17 napisał(a):.....
O T40 było w tym wątku już bardzo wiele. Włącznie z tematem w czym jest lepszy od świetnego riba (taki żarcik).
Opowiedz lepiej dlaczego w Metajnej jest lepiej niż na wyspie Rab dla posiadacza pontonu. Będzie to dobra inspiracja i przestroga dla innych.
Nie uważam, żeby było o wiele lepiej w Metajnie niż na Rabie, więc proszę nie wmawiaj mi. W Supetarskiej raz wypłynęliśmy za zatokę i były duże fale. Tutaj wypłyniesz do Kanału Velebickiego i będzie podobnie. Wczoraj wieczorem wracaliśmy z Paskich Vrat i fala też była nieciekawa - tylko pyrkanie.
Chodzi o to, że gdy jest fala to można zapomnieć o pokonywaniu dużych odległości pontonem i tyle w temacie
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...