hersones napisał(a):ps. finał zakończył się szczęśliwie, dostarczyłem upoważnienie (w 3językach pol/ang/chorw)potwierdzone notarialnie, pozwolono mi łaskawie wykupić winietę i zapłacić Oc i mogłem cieszyć się wakacjami..
pozdr
I tak to powinno wyglądać od początku, jak opuszczasz granice swojego kraju, na używanie jakiegokolwiek środka komunikacji, który wymaga rejestracji i ubezpieczenia musisz mieć pełnomocnictwo właściciela, jak to nie Twój środek lokomocji. Pamiętajcie, bo to dotyczy jakiegokolwiek środka lokomocji.
smoki3 napisał(a):SEAHAWK 4 Motor 2,4 HP daje radę i to z jak liczną załogą.
Oczywiście, że daje radę, ale zdrowy rozsądek nakazuje, by takim ceratowym badziewiem nie oddalać się od brzegu na odległość większą, jak siła Twoich ramion i nóg, która w razie nieszczęście pozwoli ci dotrzeć do brzegu.
PS
Jak szybko da się jechać z takim RIBem by było bezpiecznie? (ciągnąć go samochodem) - oczywiście, mówię wyłącznie w kategoriach zbliżenia się do maksymalnej prędkości dozwolonej na autostradzie, nie więcej.
Głowę także dam, że instrukcja do tego badziewia jasno stanowi, że może być ów ceratowiec używany wyłącznie na akwenach o wodzie stojącej i max. 300m od brzegu.
Tak stanowi instrukcja bardzo podobnego badziewia, jakie sam posiadam.