Rejestracja w Starostwie nie ogranicza tylko do wód śródlądowych więc nie widzę problemu - przynajmniej ja w swojej rejestracji nic takiego nie widziałem.
Ogranicza cię raczej kategoria sprzętu i ta powinna być właściwa do akwenu na którym pływasz.
bieder1 napisał(a):Rejestracja w Starostwie nie ogranicza tylko do wód śródlądowych więc nie widzę problemu - przynajmniej ja w swojej rejestracji nic takiego nie widziałem.
Ogranicza cię raczej kategoria sprzętu i ta powinna być właściwa do akwenu na którym pływasz.
joker1980 napisał(a):Drodzy forumowicze. Proszę o pomoc.
Nadarzyła mi się okazja kupić za całkiem dobre pieniądze ponton Zodiac 310s z silnikiem Yamaha 15KM.
Jest jednak jeden problem, sprzedawca ma wszystkie papiery na gumiaka ale na silnik posiada tylko umowę kupna sprzedaży od poprzedniego właściciela (twierdzi ze silnik był sprawdzany w pzminw i wszystko jest ok).
Oczywiście mam zamiar jechać z tym do Cro.
Pytania:
1. Gdzie zarejestrować taki sprzęt?
2. Czy będą problemy z rejestracja ze względu na to ze silnik nie posiada wszystkich papierów?
3. Czy mogę mieć jakieś inne papierowe problemy już na miejscu w Chorwacji?
Rysio napisał(a):Pamiętaj aby starostwo w decyzji wpisało nr seryjne silnika i gumjaka, jego długość i moc. Markowi nie chcieli tego zrobić ale jak dzwoniłem do Jego starostwa to pani stwierdziła że do dowodu rejestracyjnego dodatkowo na wniosek może wystawić zaświadczenie. Gliwice natomiast wydają to w formie decyzji do której wpisują wszystkie dane jakie się im podaje. Z tak zarejestrowanymi gumjakami nigdy nie miałem problemów w Cro.
joker1980 napisał(a):Dziękuje za pomoc.
Słuchajcie jeszcze dwa pytanka:
1. Czy da rade przerejestrować ponton bo facet okazuje się ze go wcześniej zarejestrował - czy może muszę zarejestrować go na nowo?
2. Czym ewentualnie zmazać stare numery z gumiaka?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...