Z wywodu rzeczywiście wynika, że nasza ma być wyżej. Dam to do przeczytania Kapitanowi naszej jednostki i niech zdecyduje.
Bardzo dziekuje za pomoc
Roxi napisał(a):Poszperaliśmy trochę w internecie, naoglądaliśmy się zdjęć itp i decyzja zapadała- nasza bandera będzie pod chorwacką.
terenowiec napisał(a):Mam do Was pytanie związane z dokumentami potrzebnymi do wykupienia winiety na ponton. Co jest dokładnie potrzebne?
Ja mam patent i dowód rejestracyjny pontonu, wystawiony przez starostwo powiatowe, na którym jest numer rejestracyjny (jest on przez mnie namalowany na burtach pontonu), nazwa jednostki - ponton oraz moje dane adresowe. Nazwa dokumentu to: Dowód rejestracyjny sprzętu służącego do połowu ryb. Wszystko na tym dowodzie jest w języku polskim.
Pamiętam, że w minionych latach, w chorwackim kapitanacie, chcieli ode mnie jeszcze specyfikację techniczną pontonu, na podstawie której wypisywali winietę. Czy bez tej specyfikacji, tylko na podstawie dwóch wspomnianych dokumentów (patentu i dowodu rejestracyjnego) wykupię winietę?
bieder1 napisał(a):ubezpieczenie musisz kupić dopiero powyżej 15kW a papier ze starostwa także wydają do 15kW więc nie ma tematu.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...