[quote="komanch"]Dzięki,
[quote="smoki3"][
Rysio napisał(a):Sterociąg to miałem w RIBie ale też wygodną kanapę z oparciem na bakiście w której była rozdzielka prądowa z aku i trochę innego szpeju. Wszystko oczywiście przykręcone solidnie do laminatu. W gumjaku mocowanie porządnego siedziska jest trochę problematyczne. Kol. Ogórek miał konstrukcję siedzeń do gumjaka. Ja niestety nie pomogę bo w gumjaku wolę rumpel.
baunty napisał(a):Do Splitu masz blisko , wiec bez obaw, cumujesz w porcie przy samym Pałacu Dioklecjana.
Na Brać też bez obaw.
Po południu w okolicach Omiš często wieje z przełęczy i fale są troszkę większe na długości kilku km.
Ciekawe miejsca? Przepłyń wzdłuż wybrzeża na Braču , a sam je znajdziesz - zacznij od kopalni w górę . Jak chcesz piasku na plaży, to Lovrecina jest praktycznie na przeciwko Omiša.
Drveniki są fajne ( Veli i Mali ), ale to już za Šoltą.
hersones napisał(a):pantaenus oczywiscie że znani, ubezpieczam tam swoją większą łódkę, bayliner245,
marzy mi się ją tam popływać i kiedyś może ściągnąć na wakacje, ale na razie wydaje mi się to zbyt skomplikowane- kawał drogi (bo jestem z gdańska), no i pewnie koszty w chorwackich marinach drogie,
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...