boboo napisał(a):No to w czym "pie...ę od rzeczy"?
Michał233 napisał(a):Aby wypożyczyć łódkę, bądź też skuter wodny w Chorwacji nie muszę mieć żadnych papierów, które pozwolą mi na korzystanie z tego sprzętu? Chcę być pewny, bo jak będę wypożyczał to muszę wiedzieć. Czy jakieś linki mi podacie, gdzie mogę sobie sprawdzić ceny i.t.d?
croktoś napisał(a):Otóż :jeżeli dana jednostka posiada silnik - potrzebny jest PATENT uprawniający do jej prowadzenia, nawet jeżeli polskie przepisy tego nie wymagają.
i to nie ulega kwestii,niezależnie od tego co sobie koledzy gdybają i co można załatwić sympatycznym uśmiechem.
Pływając skuterem (własnym) kilkukrotnie bywałam zatrzymywana do kontroli,od ubiegłego roku sprawdzają sobie tylko po numerze jednostki czy jest uiszczona opłata (wcześniej obowiązywała naklejka)i w zasadzie nikt nie pyta o patent.Jednak zastanów się jakie konsekwencje czkają Cie w razie nieszczęśliwego wypadku?
Jeśli moc silnika przekracza 15kW to obowiązkowe jest też ubezpieczenie OC
Chorwat wypożyczy Ci sprzęt,ale nie weźmie za Ciebie odpowiedzialności...
croktoś napisał(a):Michał233 napisał(a):Aby wypożyczyć łódkę, bądź też skuter wodny w Chorwacji nie muszę mieć żadnych papierów, które pozwolą mi na korzystanie z tego sprzętu? Chcę być pewny, bo jak będę wypożyczał to muszę wiedzieć. Czy jakieś linki mi podacie, gdzie mogę sobie sprawdzić ceny i.t.d?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...