napisał(a) ogorek » 27.04.2015 16:58
Rysio napisał(a):Nie wiem jak w Grecji, ale w Cro to akurat więcej sobie na klapkach naniesiesz niż Ci nawieje
Drzew na Jadranie też niewiele, tak więc lenistwo górą, niczego nie muszę zakładać
4 - 6 BF to standardowa "bryza" przy bezchmurnym niebie (zresztą większość lat w wakacje nie widziałem obłoczka ale wieje zawsze od południa-14-stej do 17-stej). Stąd mój pomysł na "oddychajacą" tkaninę.
Ten wiatr czasami nanosi trochę pyłu. Na szczęscie porty i woda w portach (tam gdzie bywam) jest za free. Więc można przepłukać całość wodą. Też się obawiam, że się urwie ... Chyba pozostanie wąż z wodą i slipowanie oraz nocowanie jej na przyczepce. Wiwat lenistwo i mniejszy bagaż
>>>>>>>>>>>>>
@boobo - piękna jednostka. Moje marzenie sprzed roku. Ale dealer z UK wyleczył mnie mówiąc, że na morze nie poleca. Na morze polecał BOMBARD-a AEROTEC-a z głęboką V i węższego od Futury. Futura skacze nawet na drobnej fali ale na pewno kultowy i niezniszczalny ponton.
Moje stawy już się nie nadają do dzwigania takiego pontonu i silnika do niego.
Obecnie PVC już się UV nie boi:
http://inflatableboatworks.com/?p=1796Zamiast plandeki nasmaruj: "Środek zabezpieczający YACHTICON Boot Pflege"
Lub inny środek na PVC zabezpieczający przed wakacjami