napisał(a) baunty » 27.01.2015 11:32
boboo napisał(a):baunty napisał(a):Domniemam, że wakacje na Adriatyku - zweryfikuje on wiele twych obecnych poglądów na temat tego pontonu.
Raczej nie, bo poglądy na temat jego zachowania
na wodzie (celowo nie piszę "w wodzie") mam dość precyzyjnie wyrobione. Zdaję sobie całkowicie sprawę z kształtu dna, z jego masy rozłożonej na 8 metrach kwadratowych (zaokrąglone), z zanurzenia przy pełnym (naszym urlopowym) załadunku rzędu 5 cm (zaokrąglone) i co za tym idzie z energicznej reakcji na każdą zmarszczkę na wodzie.
Może lubię, kiedy moja Żonka mówi: "Круто"
a nie: "Скучно"
A co Ci wyrobiło te poglądy - pływałeś już czymś takim? Bo właśnie o takiej weryfikacji piszę, zarówno tych mniej jak i bardziej wyrobionych poglądów.
Nie do końca wiem po co o cokolwiek pytasz, skoro już wszystko o tym wiesz i masz tak wyrobione poglądy- kupuj i tyle, bo masz silne wewnętrzne przekonanie, że to jest "właśnie to", a jak już tym popływasz, to przeczytaj ponownie wpisy na forum.
PS Jeśli jednym z głównych celów zakupu jest pływanie na Adriatyku, to wyrzucasz kasę w błoto i tyle. Twoja kasa, twój wybór.
Jeśli natomiast celem jest opowiedzenie ludziom, że coś takiego kupujesz... to już opowiedziałeś, na motorowodnym też. Po prostu kup sobie. Tylko nie ze względu na rosyjskojęzyczne okrzyki, malunki, pistolety,jakieś samochody (bo o tym też coś pisałeś) a właściwości nautyczne jednostki i jej przeznaczenie.