AdamBeata napisał(a):Ja muszę powiedzieć, że jestem zupełnie zadowolony z mojego 2T...
.......
Mariner - yamaha 30KM spalił średnio nie więcej niż 5l/h, a raczej nie woziłem "pensjonariuszy domów spokojnej starości" tylko manetka była ciągle do oporu i na kole woziłem dzieci sąsiadów.
szczaw napisał(a):No to rozumiem ,więc może najpierw pomózcie wybrać ponton: moje typy które są zachwalane jak i inne marki ale w rozsądnej cenie to 1.BUSH model: KAIMAN,typ: K - 330 R a ponton nr.2 to
Pro Marine FORSAGE 360 SZTYWNA PODŁOGA+ KIL (sztywne podłogi oba ,pompowany kil także) może inne propozycje
baunty napisał(a):AdamBeata napisał(a):Ja muszę powiedzieć, że jestem zupełnie zadowolony z mojego 2T...
.......
Mariner - yamaha 30KM spalił średnio nie więcej niż 5l/h, a raczej nie woziłem "pensjonariuszy domów spokojnej starości" tylko manetka była ciągle do oporu i na kole woziłem dzieci sąsiadów.
Powoli przestaję ogarniać o co chodzi z tym spalaniem, aczkolwiek wierzę znajomemu w te 17 litrów.
Może zapas mocy robi swoje -Ty też masz sporo kucykow w zapasie, i dlatego niskie spalanie .
Miałem podpinany silnik do kompa i spalanie w Suzuki 90KM wyszło 5,7 litra ( 118,5 l , 20h48min) z tym, że było to docieranie silnika, więc ostrożne pływanie - bez szaleństw i szarpania , ale prędkość była.....i trochę kółek też
Przy normalnym pływaniu i tak pewnie bedzie poniżej 10 l , więc wynik będzie zbliżony do spalania z silnikiem 50K, a w 90KM prędkość 50km/h mam przy obrotach ok 4400-4500 - z 50KM taka była prędkość max (6000 obrotów).
Darek48 napisał(a):Marek, zadowolony jesteś z Evinrude ?? Co ile dolewasz oleju, bo podobno biorą bardzo mało przez bezpośredni wtrysk. Fajne silniki - tylko słyszałem sporo naszpikowane elektroniką.
Dźwięk 2 suwa całkiem spoko
Wrzuć jakąś fotkę hybrydy.
Pozdrowionka
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...