Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pływanie pontonem w Chorwacji

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 18.06.2014 22:29

bogdan63 napisał(a):no i te fotki na fejsa...

Nie dość, że troszkę spamujesz, to jeszcze namawiasz ludzi do ekshibicjonizmu 8)
Sam se wrzuć fotki na fejsa :twisted: :wink:
CroMarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroMarek » 18.06.2014 22:43

ania243 napisał(a):Witam,

Jestem nowa na forum, mam nadzieję, że mi pomożecie :)
szukam miejsca, gdzie mogę wypozyczyc na 3 dni ponton w Trogirze lub Splicie min 100 KM. Szukam tego dla znajomych, jestem całkiem zielona w tym temacie.

Pozdrawiam,
Anka

Ponton z silnikiem min. 100KM?
To trochę dużo ;-)

W każdym razie tuż obok Trogiru, kilka km w stronę Szibenika, jest duży kompleks hotelowo-campingowy Medena. Tam wzdłuż brzegu morza jest Promenada, na której jest conajmniej kilka miejsc, w których można wypożyczyć motorówki lub łodzie ew. RIBy. Wystarczy się przejść po promenadzie, swoją drogą całkiem miły spacer.
W samym Trogirze też widziałem kilka ogłoszeń firm, które wypożyczają sprzęt pływający.
Nie ma z tym problemu, podaż przewyższa popyt.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 19.06.2014 06:09

Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 19.06.2014 19:13

Morski dzięki za odpowiedź i utemperowanie.
Tyle tam zatoczek, że i tak będzie pięknie :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2014 15:43

Wszystkie moje posty stopniowo wycofuję z forum. Koniec pisania na tych kartach. smoki3
Ostatnio edytowano 19.05.2019 20:13 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
DaJaRa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) DaJaRa » 20.06.2014 16:04

smoki3 napisał(a):
Roxi napisał(a):Morski dzięki za odpowiedź i utemperowanie.

Ja bym się pokusił o zwiedzenie delty rzeki Neretvy. Z Loviśte się nie odważyłem na taką wycieczkę.

Obrazek

W tym roku z mężem mamy taki ambitny plan Peljesac - Neretva, :D
W planach mieliśmy także wyprawę do Neum, lecz nie wiemy jak jest z przekraczaniem granicy morskiej :evil: więc wolimy na wszelki wypadek nie wpakować się w jakieś kłopoty.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 20.06.2014 17:24

DaJaRa napisał(a):W tym roku z mężem mamy taki ambitny plan Peljesac - Neretva, :D
W planach mieliśmy także wyprawę do Neum, lecz nie wiemy jak jest z przekraczaniem granicy morskiej :evil: więc wolimy na wszelki wypadek nie wpakować się w jakieś kłopoty.

http://www.granpol.gov.ba/propisi/zakoni/?cid=30,1,1

Article 21
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 20.06.2014 17:33

smoki3 napisał(a):
Roxi napisał(a):Morski dzięki za odpowiedź i utemperowanie.

Ja bym się pokusił o zwiedzenie delty rzeki Neretvy. Z Loviśte się nie odważyłem na taką wycieczkę.

Z Divnej jest o połowę bliżej do delty Neretvy, ale też może być problem z falą przy powrocie. Musicie na miejscu sprawdzić jak sobie Wasz gumiak radzi z falami i wtedy decydować.

Taki mały ponton można stosunkowo szybko złożyć, wrzucić do auta i zwodować w okolicy Orebicza. A stamtąd miasto Korczula i wszystkie wyspy aż do Lumbardy są Wasze. Między wyspami woda jest jak stół, a przy powrocie do Orebicza fala jest z boku i dobry sternik pojedzie w ślizgu. A nawet jak się nie uda w ślizgu, to z Korczuli do Orebicza jest rzut beretem.

pozdrav K
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 21.06.2014 10:44

Morski Pas napisał(a):Taki mały ponton można stosunkowo szybko złożyć, wrzucić do auta i zwodować w okolicy Orebicza. A stamtąd miasto Korczula i wszystkie wyspy aż do Lumbardy są Wasze. Między wyspami woda jest jak stół, a przy powrocie do Orebicza fala jest z boku i dobry sternik pojedzie w ślizgu. A nawet jak się nie uda w ślizgu, to z Korczuli do Orebicza jest rzut beretem.

pozdrav K

I tak właśnie planujemy zrobić :)
Cieszę się normalnie jak dziecko :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2014 11:38

Wszystkie moje posty stopniowo wycofuję z forum. Koniec pisania na tych kartach. smoki3
Ostatnio edytowano 19.05.2019 20:14 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 22.06.2014 06:42

Pływałem z Orebić do Korczuli po blacie 5 minut, ale jak zawiało ok 17tej to już prawie godzinę powrotu a gumiakiem majtało że momentami strach ogarniał (Honda 3,80 + Yam 15hp). Pływadło w CRO super sprawa, ale już powoli sił mi brakuje na targanie całego szpeju i muszę wybierać gumiak albo nuranie (zawsze wygrywa Big Blue)

Pzd be-ja
Tom_Krasu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tom_Krasu » 22.06.2014 07:56

Witam wszystkich
Silniczek kupiony, cena utargowana na 1900 zł. + gratis anoda.
Jeżeli ktoś szuka silnika zaburtowego w dobrym stanie to oni mają różne silniki. Ja widziałem silniki do 2 do 175KM , dwu i czterosuwy było tego z 50 sztuk.
Silniki sprawdzają i dopiero sprzedają, wszytko legalnie.
Miejscowość ŁĘG koło Jelcza Laskowic ul. Polna 12 tel.691720188, 603720325
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.06.2014 07:59

Tom_Krasu napisał(a): wszytko legalnie.

:smo:
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 22.06.2014 10:30

Ciekawe czy pontonem Excursion 3 Intex (bez silnika - licząc na moc w rękach małżonka mego) dam radę popływać na Paskim Zaljewie :) Okaże się za 5 dni :oczko_usmiech:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.06.2014 10:41

Wszystko zależy czy pogoda pozwoli. Na Paskim fali raczej nie musisz się obawiać ale wiatr rzędu 4-5B to tam normalka a wtedy pagaje do niczego się nie przydają. Jest jeden istotny plus tego akwenu. Jakby nie zawiało to zawsze trafisz na brzeg, bo trafić w dryfie w Paskie Vrata i wyturlać się na Velebitski to trzeba by mieć niesamowitego pecha :D

Gdzie macie bazę wypadową?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Pływanie pontonem w Chorwacji - strona 294
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone