napisał(a) marsik » 09.11.2013 21:39
marcin0k napisał(a):Pytanie dla osób z Krakowa i okolic:
Gdzie serwisujecie swoje silniki?
Rozpoznawałem temat i taką mam wiedzę:
W Krakowie nie znalazłem serwisu stricte marine. Najbliższy jest bodajże w Katowicach.
Jest serwis Mercurego/Marinera (na Dojazdowej, od Kościuszki), ale stwierdzili, ze innych nie robią, odmówili mi serwisu Hondy. Hondę serwisowałem w serwisie Hondy (wszelkie urządzenia Hondy) na Cystersów, ale szczerze mówiąc obroty lepiej ustawiłem sobie sam z sąsiadem niż oni to zrobili.
Ponieważ kupowałem teraz nowy silnik ważne było dla mnie, żebym mógł zachować gwarancję czyli obsłużyć w autoryzowanym serwisie o czym upewniłem się przed zakupem. Nowego Suzuki zamierzam serwisować w serwisie motocyklowym Suzuki (głównie żeby zachować gwarancję, bo faktycznie wymiana olejów i filtra to żaden wyczyn).
Jeszcze Yamahy można serwisować u dilera motocykli Yamaha.
Evindude to zdaje się też Bombardier czyli quady/skutery śnieżne, może mają dilera i serwis w Krakowie i w razie czegoś pomogą?
Jak nie pozostaje Ci znalezienie jakiegoś fachowca, choć ja nie znalazłem mechanika "złotej rączki" znającego się na zaburtowcach. Może wystarczy fachman od motocykli? Przychodzi mi do głowy, że możnaby zapytać na Jaskółczej w sklepie żeglarskim, może podpowiedzą fachowca?