Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pływanie pontonem w Chorwacji

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacek2929
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek2929 » 13.10.2013 20:53

marsik napisał(a):
jacek2929 napisał(a):Jeżeli chodzi o airmatę sprawdź czy do twojego pontonu nie jest potrzebny silnik z długą stopą. U mnie tak było. Nawet długa stopa na wysokim trymie łapała powietrze.

cóż to za ponton wymagał silnika z długą stopą bo był z airmatą ? ciekawe... :smo:
można pływać pontonem z silnikiem z długą stopą (co też i robiłem), ale do pontonu, bez względu na podłogę, zalecany jest silnik z krótką stopą

No wyobraź sobie że można. Polecam telefon do dystrybutora Wildlake group (admin też miał z tej firmy) Zapytaj o 360 VIB CD.

A może chcesz się sprzeczać z producentem? A może chcesz się sprzeczać z zadowolonym użytkownikiem?

No synek. Droga wolna.

Ale jak ci świat mówi, że mosz mieć długiego, to z krótkim nie dosz rady.
marsik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsik » 13.10.2013 21:33

jacek2929 napisał(a):No wyobraź sobie że można.
Polecam telefon do dystrybutora Wildlake group (admin też miał z tej firmy) Zapytaj o 360 VIB CD.
A może chcesz się sprzeczać z producentem? A może chcesz się sprzeczać z zadowolonym użytkownikiem?

gadać z tobą sensu nijakiego nie ma :papa:
jacek2929 napisał(a):No synek. Droga wolna.

Cóż, jak powiedział król Desmond po zakończeniu potrzeby i zaglądnięciu do nocnika: "To się w głowie nie mieści!"

Nie można by kolegi zablokować? Przecież tylko tu śmieci i zaczepki szuka. Wg mnie narusza regulamin forum.
infob
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) infob » 13.10.2013 22:09

A taki był fajny temat na forum :(
marsik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsik » 13.10.2013 22:23

dalej jest fajny, jeden "inny" kolega tego na szczęście nie zmieni
Alias21
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 13.10.2013 22:29

Marsik...:) Zauważ że ten koleś obraził już wszystkich...Jak napisałem wcześniej..zaczął od Rysia...potem Boloh...i inni a teraz przyszła kolej na Ciebie...
Nie umie czytać ze zrozumieniem...ma jakieś kompleksy i zieje jadem...Głowa do góry..przyjdzie czas i nastanie cisza..:). Jest jeszcze jedno wytłumaczenie..i w tym wypadku należy mu wybaczyć...ociężałość umysłowa..:)
"Jeżeli człowieka ugryzie wampir, on zamienia się w wampira.
Odnoszę wrażenie,że ostatnio dużo ludzi zostało pogryzionych przez barany. 8O"
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.10.2013 22:39

Alias21
Mam pytanie: Pływałeś ribem lub pontonem po Adriatyku?
Ostatnio edytowano 13.10.2013 22:51 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
infob
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) infob » 13.10.2013 22:41

:D
Ostatnio edytowano 13.10.2013 22:48 przez infob, łącznie edytowano 1 raz
Alias21
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 13.10.2013 22:46

:)
Ostatnio edytowano 13.10.2013 23:01 przez Alias21, łącznie edytowano 1 raz
Alias21
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 13.10.2013 22:51

cronet napisał(a):
alias21 napisał(a):

Mam pytanie: Pływałeś ribem lub pontonem po Adriatyku?

Po Atlantyku....w okolicach Deauville,Dieppe.....To nad kanałem .....:)
No i nie pływałem pontonem..ribe-m...sorry :mrgreen:
Pierwszy raz gdzieś w 94 roku.... :D
Alias21
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 13.10.2013 23:00

Człowiek całe życie się uczy..I ja również...Nigdy nie powiem że mam już wystarczająco dużo doświadczenia...tym bardziej na morzu...na wodzie...Mam dużo pokory w sobie...i coś takiego jak instynkt samozachowawczy...
I zapewniam Cię że i ja się cały czas uczę..i słucham ludzi..tych z doświadczeniem najbardziej...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.10.2013 23:50

Cronet, widze że i tu się na tobie poznali :)
Wsydzisz się czegoś? :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.10.2013 00:20

Z tego co widzę to tylko ty tu pajacujesz i uczestnicy to widzą :roll: :lol:
Alias21
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 14.10.2013 00:37

cronet napisał(a):tak na pokrzepienie wkleję fotkę. Wpływałem na falę i uciekałem od niej. Kornaty od strony morza.

Ogólnie to fotka dobra...i ta woda za rufą....maszerowałeś dosyć dobrze :)
A twarz...to myślę że wolna wola jest najważniejsza i warto o tym pamiętać..:)
jacek2929
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek2929 » 14.10.2013 05:26

marsik napisał(a):
jacek2929 napisał(a):No wyobraź sobie że można.
Polecam telefon do dystrybutora Wildlake group (admin też miał z tej firmy) Zapytaj o 360 VIB CD.

gadać z tobą sensu nijakiego nie ma :papa:
jacek2929 napisał(a):No synek. Droga wolna.

Cóż, jak powiedział król Desmond po zakończeniu potrzeby i zaglądnięciu do nocnika: "To się w głowie nie mieści!"

Nie można by kolegi zablokować? Przecież tylko tu śmieci i zaczepki szuka. Wg mnie narusza regulamin forum.

Nie piszę czegokolwiek by kogokolwiek urazić. Ciebie także. Ale wyobraź sobie co by było gdybyś kupił sobie krótki silnik tam gdzie ma być długi bo na pewnym forum przeczytałbyś, że tylko krótkie są do pontonów.
Kasa wydana, a sprzęt nie gra ze sobą. No dramat. Teraz coraz więcej pontonów z airmatą wymaga i będzie wymagało długiej kolumny. Wiem bo mam.
marcin0k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin0k » 14.10.2013 12:06

kk1978 napisał(a):....jak pisałem jeszcze nie mam tego pontonu najbardziej nurtujące mnie pytanie jakie są zalety i wady jednego i drugiego rozwiązania (airmaty IE i podłogi alu AE) pod kątem pływania w Chorwacji ew na mazurach.

Jeśli chodzi o wahania czy kupić AE i IE to od 26 strony sobie poczytaj. Dosyć szczegółowo były tam opisane wady i zalety obu rozwiązań. -> plywanie-pontonem-w-chorwacji-t14035-375.html
Ja też stałem przed takim dylematem (jednak inny producent) i wybrałem wersję z pompowaną podłogą głównie żeby zaoszczędzić miejsca w bagażniku. Nie wiem jak w Honvawe ale Lodestar ma pompowaną podłogę naprawdę bardzo twardą i przy tym jest lżejszy aż o prawie 30kg.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Pływanie pontonem w Chorwacji - strona 269
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone