jacek2929 napisał(a):A tyle się umęczyłeś tłumacząc jak to nie jest to samo stronę wcześniej.
W zasadzie działania to każde pływadło włącznie z tratwą i arką Noego można by podciągnąć pod ten temat.
Ewoluował? To znaczy że już nie robią pontonów tylko same riby? A może ewolucja polega na tym że założyciele tematu statusieli
Kolego nie dość . że jesteś tu "świeży" ,to jeszcze nie szanujesz "starszych" nawet kilku letnim stażem kolegów i koleżanek z forum
Proponuje trochę skromności i powściągliwości w swoich komentarzach , jeśli Tobie nie podobają się posty doświadczonych kolegów, którzy dzielą się z nami swoim doświadczeniem i opiniami to zmień forum lub na niego nie zaglądaj.
Co do z "tatusiowatych założycieli" i i tematów nie tylko odnoszących się do pontonów , to wiedz, że dużo kolegów zaczynało od pontonów i wcale się tego nie wypierają a mówiąc o RIB-e dzielą się również z nami swoją bogatą wiedzą i doświadczeniem , które na morzu jest bezcenne. Ja od początku mam RIB-a i zanim podjąłem decyzje o jego zakupie z uwagą przeczytałem wszystkie posty. Właśnie dzięki tej wiedzy kolegów z forum podjąłem decyzje o zakupie RIB-a nie pontonu. Zawsze jest tak że najpierw kupujesz mniejszy a potem dążysz do coraz większego.-(jak to któryś z kolegów powiedział "jest to nieuleczalnie zaraźliwie") , Dzięki Waszym opinią (tu chylę nisko głowę), podjąłem jak myślę słuszną decyzje kupując od razu RIB-a ,aby mieć większą frajdę , poczucie bezpieczeństwa i przy okazji oszczędzając już tylko raz wydane pieniądze. PZDR