Rysio napisał(a):marcin0k napisał(a):Nie no pewnie, ale chodzilo mi bardziej ze z dziecmi na pokladzie balbym sie plynac zbyt szybko a rib chyba nie jest po to zeby nim "pedzic" 20km/h.
Tak jak piszesz - nie trzeba odrazu kupowac samochodu terenowego zeby cieszyc sie jazda w terenie - czasem wystarczy fajny rower gorski. A pozniej rower na terenowce:) bo to i to ma swoje zalety:)
Zapewniam Cię że ponton bardziej skłania do pełnego otwarcia manetki niż RIB RIBem to ja sobie mogę płynąć i podziwiać. Miejsca w pieriod, można się położyć i opalać bez ciśnienia że trzeba gdzieś dotrzeć aby się rozprostować. Ponton to co innego. Ryczy, ciasno, skacze, czysty dom wariatów. Po godzinie rejsu marzysz o jakimś brzegu. Ale to podobnie jakby porównać małe wściekłe Reno 5 WRC z Mietkiem S klasy. W ostateczności więcej frajdy daje ten pierwszy
Rysio napisał(a):Nie wiem jakiej wielkości i masy masz RIBa, ale kilwater dużych łodzi z tymi z Jadroliniji włącznie to przechodzę z puszką Radlera w dłoni.
alias21 napisał(a):Witam.
Może ktoś z forumowiczów wie coś więcej o tym Ribie..? Jakieś rzeczowe opinie użytkownika..?
Jest to Spirit 640 Aga Marine.
Boloh napisał(a):alias21 napisał(a):Witam.
Może ktoś z forumowiczów wie coś więcej o tym Ribie..? Jakieś rzeczowe opinie użytkownika..?
Jest to Spirit 640 Aga Marine.
Zasadnicze pytanie-
Czy ten RIB jest nowy ? czy też używany?
1.Jeśli planujesz zakup nowego to pytanie za ile? i ewentualnie dlaczego aż tak drogo? zwłaszcza , że sama łódź to nie wszystko. Dodaj silnik i zsumuj wszystko Zadaj sobie pytanie ile razy w roku tak na prawdę będziesz z niego korzystał? i czy tylko Ty , czy ktoś z rodziny-(nie wiem żona , dzieci , bracia , siostry?)
W moim przypadku mam 2-ch synów z patentami i jak ja nie pływam to oni w prawie każdy pogodny weekend.
2.Jeśli używany to w jakim jest stanie i czy z silnikiem czy bez , no i oczywiście ostateczna cena.
Co do samego RIB-a -RIB jak RIB na zdjęciu wygląda odlotowo , na pewno będziesz miał dużą przyjemność z pływania jak zresztą każdy który pływa lub pływał na RIB-e. Ważne ;-sprawdź jego dane techniczne jego długość, szer. waga-(bardzo istotna rzecz) itp. itd.
PZDR
FUX napisał(a):Na okrągło za nówkę + trochę szpeju, przyczepa, kawał garażu, navi morskie z mapami, silnik 80KM, to 100-ka powinna styknąć.
Boloh napisał(a):No może z tego jeszcze troszkę na wyjazd do CRO starczy
Alias 21 napisał(a): Jeżeli zdecyduję się na zakup to tylko nowy...Silnik również nowy.Nie mam zaufania do używanych...jakiś powód sprzedaży jest a ja nie chcę o nim myśleć:).
Długość to 6,5 metra..około...nie chcę krótszego...
Co do kosztów..cena nowego to około 80.000 , z tym że już bardzo bogatym wyposażeniem.Jeżeli chodzi o częstotliwość korzystania to akurat mieszkam blisko wody:). Wiadomo to nie to samo co Adriatyk..ale zamysł jest taki żeby pływać głównie tam...
W sumie to nie jest powiedziane że akurat te model...Szukam po prostu opinii..może ktoś już pływał tym modelem i podzieli się swoimi spostrzeżeniami..
Boloh napisał(a):FUX napisał(a):Na okrągło za nówkę + trochę szpeju, przyczepa, kawał garażu, navi morskie z mapami, silnik 80KM, to 100-ka powinna styknąć.Boloh napisał(a):No może z tego jeszcze troszkę na wyjazd do CRO starczyAlias 21 napisał(a): Jeżeli zdecyduję się na zakup to tylko nowy...Silnik również nowy.Nie mam zaufania do używanych...jakiś powód sprzedaży jest a ja nie chcę o nim myśleć:).
Długość to 6,5 metra..około...nie chcę krótszego...
Co do kosztów..cena nowego to około 80.000 , z tym że już bardzo bogatym wyposażeniem.Jeżeli chodzi o częstotliwość korzystania to akurat mieszkam blisko wody:). Wiadomo to nie to samo co Adriatyk..ale zamysł jest taki żeby pływać głównie tam...
W sumie to nie jest powiedziane że akurat te model...Szukam po prostu opinii..może ktoś już pływał tym modelem i podzieli się swoimi spostrzeżeniami..
Nie a jednak nie wystarczy
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...