Rysio napisał(a):...,, Więcej powiem, ja mam na pokładzie 2 akumulatory więc dostęp do tych niezbędnych 12 V mam bezproblemowy......
KrzysiekBB napisał(a):Rysio napisał(a):...,, Więcej powiem, ja mam na pokładzie 2 akumulatory więc dostęp do tych niezbędnych 12 V mam bezproblemowy......
A po co ci dwa akumulatory?
sdolas napisał(a):Wczoraj znalazłem ciekawy apartament, przejście przez ulice i jestem z pływadłem w wodzie
Miejscowość Vodice, właściwie Srima, a dokładnie tutaj, czyli do wyspy Prvić ok 1km.
Jak sądzicie było by to dużym szaleństwem tam popłynąć ?
jacek2929 napisał(a):KrzysiekBB napisał(a):Rysio napisał(a):...,, Więcej powiem, ja mam na pokładzie 2 akumulatory więc dostęp do tych niezbędnych 12 V mam bezproblemowy......
A po co ci dwa akumulatory?
Bo są 6V - z kasy fiskalnej (były za free). można zastosować jeden mniejszy 12V z ups-a czy coś. Waży około 1,5 kg z czego większość to akumulatory 1,2kg aku 0,3 pompka.
Prąd jest żaden Pracuje na akumulatorach i to nie nowych kilka godzin. Pamiętam jak pompowałem nim codziennie przez 9dni materac intexa ten wielki 200x200x20. Teraz pompuję wstępnie gumiaka bo bravo12v to dopiero bierze prądu. Ale te akumulatorki dają i ją radę pociągnąć airmatę dopompować.
Służy też do rozpalania grilla, ogniska i w innych zastosowaniach gdzie syntetyczny wiatr jest niezbędny.
Ładowanie normalnym prostownikiem 12v - samochodowym.
PZDR
sdolas napisał(a):Jak bardzo zmienne są warunki pogodowe w HR a w szczególności siła wiatru ?
Co do kapoków, czy kamizelek, czy w HR są te same przepisy że kamizelek musi być tyle samo co członków załogi ?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...