wrocławianka napisał(a):Witam Cromaniaków i proszę o radę. W tym roku po raz kolejny wybieramy się z mężem do Chorwacji ale po raz pierwszy zamierzamy wziąć z sobą ponton z silnikiem. Silnik już mamy-Honda 8 kM. Zastanawiamy się tylko nad modelem pontonu, czy ma to być Honda T 38-IE, a może Honda T 35-AE ? Jedno kusi małą wagą, co w naszej sytuacji nie jest bez znaczenia, a drugie twardą podłogą. Nie zamierzamy szaleć. Urlop spędzamy na Hwarze w maleńkiej zatoczce , gdzie nie dociera elektryczność, a co za tym idzie niewielu turystów i błogi spokój. Mężowi marzy się pływanie z przyjaciółmi wzdłuż wybrzeża, mają zamian również trochę ponurkować. Co radzicie? Pozdrawiam
daisykf napisał(a):wrocławianka napisał(a):Witam Cromaniaków i proszę o radę. W tym roku po raz kolejny wybieramy się z mężem do Chorwacji ale po raz pierwszy zamierzamy wziąć z sobą ponton z silnikiem. Silnik już mamy-Honda 8 kM. Zastanawiamy się tylko nad modelem pontonu, czy ma to być Honda T 38-IE, a może Honda T 35-AE ? Jedno kusi małą wagą, co w naszej sytuacji nie jest bez znaczenia, a drugie twardą podłogą. Nie zamierzamy szaleć. Urlop spędzamy na Hwarze w maleńkiej zatoczce , gdzie nie dociera elektryczność, a co za tym idzie niewielu turystów i błogi spokój. Mężowi marzy się pływanie z przyjaciółmi wzdłuż wybrzeża, mają zamian również trochę ponurkować. Co radzicie? Pozdrawiam
Zdecydowanie ponton z aluminiową podłogą. T35.AE
irass napisał(a):Witam,
mam pytanie jakie są różnice pomiędzy pontonem Honda IE a honda AE. Na forum przeczytałem, że lepsze są pontony z aluminiową podłogą, a w sklepie polecono mi z podłogą pompowaną i teraz mam dylemat, potrzebuje taki abym mógł popływać nim z rodzinką w Chorwacji. Czy moglibyście mi przedstawić wady i zalety ich obu? Mam również pytanie co sądzicie o silniku MARINER 15
D1ALVARO napisał(a):be-ja - mógłbyś podać linka do sklepu które ma takie dobre ceny pontonów Honda ??? szczególnie interesuje mnie T40AE
edit :
http://translate.google.pl/translate?hl ... D%26sa%3DG
" mit Honda BF 20 Shu AKTIONSPREIS: 4189 Euro "
Panwie skorygujcie mnie jeśli się mylę ale czy ta Honda T40AE z silnikiem 20km jest do zabrania za 4189Euro bo jeśli tak to wychodzi to 3000zł taniej jak w polsce , gorzej jak trzeba do tej ceny doliczyć te 19% ich vat
D1ALVARO napisał(a):witam panowie jako iż przepływałem już z ojcem trochę godzin zarówno na polskich jeziorach jak i Chorwacji nadszedł czas na zmianę sprzętu i tak oto Ponton Kolibri km330 i Silnik Honda 5km idą do wymiany w sobotę jadę po ponton i prawdopodobnie przywiozę Quicksilvera 380 Heavy Duty z 2003 roku w bardzo dobrym stanie za 2400zł - czy to dobry wybór ??? a co do silnika to na ten rok planuje sprzedaż mojej 3 letniej hondy i zakup podobnego w roczniku silnika ale o mocy 6km ( nie mam uprawnień) a poza tym i tak jak je zrobię to kupie dopiero silnik 20km jak ktoś już pisał w temacie to już jest choroba
pozdrawiam i czekam na odpowiedźi
ps właśnie poczytałem i wyszło na to że zmieniły się przepisy i bez uprawnień mogę pływać z silnikiem do 13km, w takim razie teraz szukam silnika o mocy najlepiej 10 koni ( ewentualnie młodego 8km ) w dobrej cenie
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...