biurokrata0 napisał(a):Witam serdecznie cromaniaków i nie tylko.
W nawiązaniu do tematów pontonu proszę o podpowiedź czy na ponton bez silnika potrzebna jest jakakolwiek zgoda lub dokumenty?
dziękuję za pomoc
biurokrata0 napisał(a):Ale wracając do pytania, czy będę potrzebować jakieś zezwolenie lub specjalny dokument, czy też dotyczy to tylko wszelakich pontonów i łodzi wyposażonych w silnik?
biurokrata0 napisał(a):Pomijając mój ponton bez silnika - chcąc wypożyczyć łódź z silnikiem jednak będę musiał mieć jakiś papier? Podajcie o jaki konkretnie chodzi - to mój pierwszy wyjazd do Chorwacji a nigdzie indziej nie myślałem wcześniej o takiej rozrywce jak łódź z silnikiem. Przepraszam za laickie pytanie ale jestem specjalistą w innej dziedzinie
biurokrata0 napisał(a):smoki3, orientujesz się jak często zdarzają się takie kontrole? może ktoś miał taką sytuację? czy nie "przymykają" oka na turystów?
niestety patentu nie posiadam więc pytam...
marsik napisał(a):większość wypożyczalni ma łódki z silnikiem 5km specjalnie na takie przypadki - miłego popyrkania sobie kawałek wzdłuż brzegów, 1 dzień to 40-60eur,
oceniam, że prawdopodobieństwo kontroli takiej łódki jest może 2-3%, może zapytaj po prostu w wypożyczalni?
na pewno smoki3 ma rację, co można podsumować "wszystko dobrze jak dobrze, gorzej jak źle..."
ja pierwszy raz wynająłem łódkę z jej miejscowym właścicielem, po prostu opłynął z nami przez 5 czy 6h okoliczne zatoczki, z przystankami na żądanie - zapłaciłem 70eur (8 osób)
podejrzewam, że w każdym miejscu znajdzie się taki miejscowy
Rysio napisał(a):... Przepisy chorwackie ...
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...