Tedeus napisał(a):Daszek w innej formie.
Fajny pomysł muszę sobie doszyć taki daszek
Rysio napisał(a):Krótko na temat. Solo albo z dzieciakiem będziesz się ślizgał. W wymienionym składzie potrzebujesz min. 10 Ps na pawęży. Trymowanie przy tej mocy nic Ci nie da.
DaJaRa napisał(a):KrzysiekBB mąż zamawiał nową śrubę w Centrum Motorowodnym w Tuszynie.
KrzysiekBB napisał(a):DaJaRa napisał(a):KrzysiekBB mąż zamawiał nową śrubę w Centrum Motorowodnym w Tuszynie.
Ok, dzięki. Znalazłem też zamiennik za 550.
Powiedzcie jakie środki stosować do mycia tub z hypalonu i jakie do mycia kadłuba.
CroMarek napisał(a):Do konstrukcji użyłem masztów ze starego namiotu. Każdy kawałek masztu miał około 65 cm.
cro1945 napisał(a):CroMarek napisał(a):Do konstrukcji użyłem masztów ze starego namiotu. Każdy kawałek masztu miał około 65 cm.
@CroMarek
Rozumiem, że chodzi o te elastyczne czarne (węglowe?) maszty/tyczki do namiotów iglo.
Jaką miały grubość?
cro1945 napisał(a):Czy daszek nie chwiał się za bardzo na boki?
Bo rozumiem, że na tych gumowych odciągach to "pracował" w przód/tył i to jest ok...
Ale przed przechyłami bocznymi, to trzymały go tylko mocowania tyczek (do dulek na dole i do siebie 90st na górze). Już odciągów na boki nie ma jak...
cro1945 napisał(a):Kombinuję też jak tyczki połączyć "bezinwazyjnie" i na razie myślę o kolankach z plastikowych rur do wody.
Szukam jeszcze jakichś tulejek "redukcyjnych" ok 8mm=>12mm, ew 10mm=>12mm, żeby tyczki wchodziły b. ciasno w te kolanka.
... ale jak czytam powyższe, to boję się, że to trochę naiwny pomysł...
Nie chcę robić całej konstrukcji z rurek do wody, bo to grube i długie i przy transporcie zajmie za dużo miejsca, wolę tyczki namiotowe...
Rysio napisał(a):Krótko na temat. Solo albo z dzieciakiem będziesz się ślizgał. W wymienionym składzie potrzebujesz min. 10 Ps na pawęży. Trymowanie przy tej mocy nic Ci nie da.
KrzysiekBB napisał(a):Rysio napisał(a):Krótko na temat. Solo albo z dzieciakiem będziesz się ślizgał. W wymienionym składzie potrzebujesz min. 10 Ps na pawęży. Trymowanie przy tej mocy nic Ci nie da.
Rysiu, miałeś napisać jak działa na twoim telefonie navi adriatyku którego link Ci wysłałem
Pięknie,pięknie..3 miesiące i ani słowa.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...