Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pływanie pontonem w Chorwacji

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
adam_cro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam_cro » 24.04.2008 20:50

FUX napisał(a):
adam_cro napisał(a):a takie pytanko mam! - kto z crowodniaków będzie w cro w okresie 01-16.08.2008 - ja będe w zivogosce, niedaleko Plumka :) ( pozdrav) - można się spotkać , i podywagowawać na nasze tematy w croplenerze. Jeśli chodzi o nową łupinkę, zamówiłem Quicksilvera 615 Sorrento :)

pozdrav
stopy wody pod kilem
adam_cro

A za czym toto ciągniesz?????
C+E posiadasz?
Jaki motor i budżet za to cacko?
Gratulejszyn!

dzieki bardzo FUX`ie mam prawko, rabat dobry bo dolar nisko a oni kalkuluja w $, już zeszłym roku na nią spoglądałem :) - a tu rabat 20% w PLN patrząc na kurs $. A pociągnę albo Volvo V50 2.0 diesel, albo Laguną 3 2.0 diesel.

pozdrav
adam_cro

p.s.
może znów z nie nacka się spotkamy w Mr.Olimpii :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.04.2008 20:56

adam_cro napisał(a):
FUX napisał(a):
adam_cro napisał(a):a takie pytanko mam! - kto z crowodniaków będzie w cro w okresie 01-16.08.2008 - ja będe w zivogosce, niedaleko Plumka :) ( pozdrav) - można się spotkać , i podywagowawać na nasze tematy w croplenerze. Jeśli chodzi o nową łupinkę, zamówiłem Quicksilvera 615 Sorrento :)

pozdrav
stopy wody pod kilem
adam_cro

C+E posiadasz?
Gratulejszyn!

dzieki bardzo FUX`ie mam prawko, rabat dobry bo dolar nisko a oni kalkuluja w $, już zeszłym roku na nią spoglądałem :) - a tu rabat 20% w PLN patrząc na kurs $. A pociągnę albo Volvo V50 2.0 diesel, albo Laguną 3 2.0 diesel.

pozdrav
adam_cro

p.s.

od 18.VI w Pakostane......
Do Ani trochę daleko.....
lecz, kto wie....

:roll: :twisted: 8)
adam_cro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam_cro » 24.04.2008 21:11

FUX napisał(a):
adam_cro napisał(a):
FUX napisał(a):

pozdrav
stopy wody pod kilem
adam_cro

C+E posiadasz?
Gratulejszyn!

pozdrav
adam_cro

p.s.

od 18.VI w Pakostane......
Do Ani trochę daleko.....
lecz, kto wie....

:roll: :twisted: 8)

oj! ja jade w najblizszy wtorek na dloooooogi łikend, a potem 31.07-16.08, to moze sie spotkamy na jakims zlocie ?? :twisted:

pozdrav
adam_cro
wojt
Podróżnik
Re: Pontonik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojt » 25.04.2008 16:18

adam_cro napisał(a):Witam!
Będąc kilka razy w cro pomyslalem, ze tez mam ochote na takie przygody z pontonem. Próbowalem juz skuter wodny (w 2005), ale nie przypadł mi do gustu, wiec w 2006 "zwariowałem" i kupiłem nową Hondę 4 m i silnik 20 koników, ... Popływałem trochę - jednego dnia nawet 106 km z gps - i mam takie zdanie - lepiej kupic malą łódkę/motorówkę lub ponton rib, w przeciwnym razie mozesz sie pokusic tylko na wycieczki przy brzegu i nie za daleko (czas i często zmieniający się stan morza popołudniem) - ale od czegos trzeba zacząć! :D
pozdrav i Ahoj!
adam_cro

witam
pytanko do adam_cro właśnie mnie nachodzi na zakup skutera wodnego ,w ubiegłym roku popływałem pierwszy raz u nas troszke i wydaje mi się że w croati spoko można popływać co o tym sądzisz ,fakt że moje doświadczenie na morzu jest znikome właśnie się zapisałem na kurs sternika pozdr
adam_cro
Croentuzjasta
Re: Pontonik

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam_cro » 25.04.2008 19:10

wojt napisał(a):witam
pytanko do adam_cro właśnie mnie nachodzi na zakup skutera wodnego ,w ubiegłym roku popływałem pierwszy raz u nas troszke i wydaje mi się że w croati spoko można popływać co o tym sądzisz ,fakt że moje doświadczenie na morzu jest znikome właśnie się zapisałem na kurs sternika pozdr

witam!
Dwa razy bylem w cro ze skuterem, raz w 2005 r z yamahą 100KM - skończyło się kapitalnym remontem silnika :) i w zeszłym roku z Kawaski Ultra 250 KM - zabawa przednia, ale...
... ale trzeba mieć niezłą kondycję fizyczną w walce z falami, a raczej ostatnio nieustannym odbijaniem się od morza - na tym kawasaki wyciągałem 70 węzłów w dwie osoby - warto tez pomysleć, co się może wydarzyć przy takich prędkościach, i drugie trzeba mieć gigantyczny budżet na paliwo - do 80l/godzinę. Tak w ogóle to się wyleczyłem ze skutera, ale każdy lubi co innego :)

pozdrav
adam_cro
wojt
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojt » 26.04.2008 07:58

witaj
ja mam zamiar kupić jakiegoś bombardiera ,z tym remontem yamahy to chyba jakis pech ,a co do spalania 80 l na h to słyszałem że pożerają ale przy full obrotach myślę że przy spokjnej jeżdzie to byłoby z połowę mniej ,a co do kondycji to można ją troszke podreperować ,jadę do cro piąty raz teraz na hvar ,myślę że skuterem chyba można fajnie odwiedzać jakieś zatoczki czy tam jakieś bliskie dzikie wysepki co otym sądzisz

pozdr wojt
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.04.2008 07:09

Obejrzyjcie, zanim wypłyniecie....

daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 01.05.2008 09:26

Co w tym roku pakujemy do łódki z silnikiem np. 70km, dł 6m
1. kapoki
2. uprawnienia +lista załogi
3. winietkę
4. bosak
5. gaśnicę
7. woda do picia

???????????
8. koło ratunkowe.??
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 01.05.2008 09:47

...jakaś fajna laska na pierwszej pozycji powinna sie znaleźć...
pozdrawiam, oczywiście.
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 01.05.2008 09:51

i jeszcze mam pytanko ale tak na serio oczywiscie:
czy wineta kupiona w sierpniu 2007 bedzie wazna w lipcu 2008, mnie sie wydaje ze tak ale ..., mam watpliwość, jeśli ktoś wie albo sie z takim czymś spotkał prosze o odpowiedź i pozdrawiam oczywiście.
volare77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) volare77 » 01.05.2008 12:04

Oczywiście. Na tę samą łódkę.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.05.2008 12:40

Winieta kupiona np. 26 VI 2008 jest ważna do 25 VI 2009 oczywiście, jak ktoś zauważył, na tą samą łódź i ZAŁOGĘ!
volare77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) volare77 » 01.05.2008 12:57

Z tą ZAŁOGĄ to nie jest tak do końca.
Jeżeli nie ma się na liście załogi wypełnionego tzw. limitu na daną
łódkę, to można z nowymi wpisanymi załogantami iść do kapitenii
i oni potwierdzą nowych ( do limitu) załogantów. Pozdraw!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.05.2008 14:30

Przyjąłem, że limit wyczerpany... :oops: :twisted:
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 02.05.2008 16:27

Witam. Wczoraj odbyliśmy pierwszy rejs :wink: naszym pontonem po Zalewie Zegrzyńskim i miła niespodzianka, zestaw wchodził w ślizg bez najmniejszego problemu mimo dość sporej fali (było zimno i bardzo wietrznie, frajdę mieli żeglarze i windsurfingowcy). Myślę, że taka konfiguracja sprzętu wystarczy do pływania w strefie brzegowej po Adriatyku. Dużą zaletą pontonu jest jego dno wykonane z maty pneumatycznej, która po napompowaniu do 0,85bar jest bardzo twarda i ma profil normalnej łodzi. Myślę, że ta budowa dna ma tak duże znaczenie w osiągach, oraz jego dość mała waga 48kg. Sporym problemem jest natomiast napompowanie dna do zalecanego ciśnienia zajmuje dużo czasu oraz wysiłku ok 1,5 godz, ale po tym dopiero jest frajda z pływanka.
be-ja

Serdecznie pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Pływanie pontonem w Chorwacji - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone