barwol napisał(a):Smkoki3 - Twój raport z wyjazdu czytał już wielokrotnie A mogę zadać przewrotne pytanie - dlaczego nie ten drugi? Z www robi znacznie lepsze wrażenie... Daj proszę znać
wiktor22 napisał(a):witam jestem nowy na forum wiec sory za ewntualne bledy .Mam pytanie bylem w chorwacji 2 razy pierwszy raz z pontonem z marketu napedzanym wioslami .Za drugim razem z silnikiem 5km ,i wiem ze jak chorwacja to tylko z pontonem lub lodka itd .Problem moj polega na tym ze mam zamiar jechac jeszcze raz wlasciwie ostatni raz teraz z silnikiem 9.9 .tylko ze nie posiadam patentu .Nie znacie jakiegos sposobu zeby wykupic winiete na ponton 3m i silnik 9.9 bez patentu . Wydanie 1000 pln na patent ktorego wlasciwie nie potrzebuje bo to raczej ostatnia moja wizyta w cro to dla mnie bardzo drogo i wlasciwie to przekresla moje wakacje DORADZCIE
Ela ii Darek napisał(a):Fajnie a możecie nam pomóc w tym temacie jeśli chodzi o Istrię. Czy można tam coś wypożyczyć na jeden dzień? Może być nawet coś większego bo mam papiery chorwackie mimo małego doświadczenia. Planujemy wypad na Istrię do Rovinij i chętnie byśmy coś sobie wypożyczyli najchętniej coś z silnikiem
KrzysiekBB napisał(a):Kolego o nicku "Boloh" , jeśli czytasz to forum, to bardzo proszę o kontakt. Zastanawiam się nad zakupem takiego riba na jakim Ty pływasz. Chciałbym porozmawiać o wrażeniach i ewentualnych opiniach.
Napisałem do Ciebie maila, jest tam mój nr telefonu.
barwol napisał(a):Niezbędny, konieczny, wymagany AMORTYZATOR do pontonu. Oczywiście jak napewno się zorientowałeś typu "MorskiPas"
Czytałem, czytałem - tylko JAK TO WYGLĄDA??? Nie znalazłem sensownego zdjęcia Z góry dziękuję za pomoc
barwol napisał(a):O! Teraz to wreszcie widzę jak ma to coś wyglądać DZIĘKUJĘ W IMIENIU WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH. ps. ładne węzły
barwol napisał(a):Moim zdaniem oryginalna śruba dostarczana z silnikiem jest za mała. Z manetki czuć, że silnik może jeszcze ciągnąć ale śruba już tylko mieli wodę (jest to szczególnie mocno odczuwalne jak ciągnę za pontonem "zabawkę" z dwójką dzieciaków w środku). Mam już kupioną nową śrubę 4-ro łopatkową. Do Chorwacji chcę zabrać jeszcze wersję z 3-ma łopatkami i dokonać małych prób - jestem bardzo ciekawy jakie będą zmiany w pływaniu. Aha! Nie napisałem jeszcze, że pływam na pontonie Hondy, model T38IE (z matą pneumatyczną), który w ślizg wchodzi niemal natychmiast. Dziękuję za odpowiedź!
pdratewka napisał(a):Witam. Powiedzcie proszę ile może kosztować zacumowanie małego pontonu 3,8m + 15hp w jakiejś marinie . Generalnie wybór padł na Brać w tym roku . Pozdrawiam
marsik napisał(a):pdratewka napisał(a):Witam. Powiedzcie proszę ile może kosztować zacumowanie małego pontonu 3,8m + 15hp w jakiejś marinie . Generalnie wybór padł na Brać w tym roku . Pozdrawiam
Z ofert jakie miałem w tym roku planując wyjazd to cena w przedziale 0-5 EUR/dzień. Mnie na Rabie udało się znaleźć mooring w cenie mieszkania. Często gospodarz załatwi Ci miejsce - albo on ma, albo sąsiad.
No i to oczywiście nie w marinie, bo dla pontonu to chyba nie ma sensu. O ile się orientuję to raczej cumować tam gdzie miejscowi, dla takiego "statku" miejsce się znajdzie w każdej zatoczce.
barwol napisał(a):Kupiłem PowerTrusta i jeszcze 3 łopatkową. Moje wrażenia co do pracy silnika ze śrubą oryginalną są identyczne. Co do samej śruby to nie jestem taki pewien. Ostatnio byłem na Małym Losim (super miejsce pod ponton) i dosłownie wszystkie silniki Hondy o mocy 20km miały wersję z 3 łopatkami. Co do wrażeń to sam jestem ciekawy zmiany zachowania pływadełka
Boloh napisał(a):KrzysiekBB napisał(a):Kolego o nicku "Boloh" , jeśli czytasz to forum, to bardzo proszę o kontakt. Zastanawiam się nad zakupem takiego riba na jakim Ty pływasz. Chciałbym porozmawiać o wrażeniach i ewentualnych opiniach.
Napisałem do Ciebie maila, jest tam mój nr telefonu.
Witam kolego niestety nie otrzymałem maila od Ciebie .
Napisz jeszcze raz maila to podam Ci telefon adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam BolekH
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...