Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pływanie pontonem w Chorwacji

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pasat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasat » 08.02.2013 23:27

Ahoj!
Tak też podejrzewałem. Ale to tak sie kończy jak sie czyta dokładnie - szczególnie tego małym druczkiem na dole:)
Dzięki
pozdrawiam
Lech
fasola
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasola » 13.02.2013 16:38

Witam czy ktoś z szanownego grona forumowiczów przy wypadzie do Cro zabiera zapasową śrube ?? Jakie macie doświadczenia? :D mam nadzieje ze tylko te pozytywne :mrgreen:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.02.2013 17:32

Do tej pory nie miałem i nie była potrzebna. Teraz kupiłem nową, bo stara z którą kupiłem silnik nie była w najlepszym stanie i ta stara właśnie będzie jako zapas, mam nadzieję niepotrzebnie.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.02.2013 17:50

Raz podgiąłem na skałach i szlifnąłem.
Bez problemu wyklepałem w porcie. Dość miękki stop Al.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2013 17:53

U mnie jest podobnie jak u Rysia .Kupiłem silnik z ,,szybką" śrubą i w 4 osoby ciężko było wejść w ślizg, dlatego kupiłem nową mniejszą z odpowiednim skokiem i jest Ok. , a stara będzie jako zapas.Myślę że zapasowa śruba powinna być w pływadle jak koło zapasowe w aucie, bo nigdy nic nie wiadomo co Cię może spotkać na wodzie,zważywszy że wile miejsca to ona nie zajmuje.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.02.2013 13:52

Czy macie jakieś doświadczenie odnośnie kamizelek asekuracyjnych? Szukam czegoś dla młodej co zapewni bezpieczeństwo na przyzwoitym poziomie przy upadkach do wody z zabawek typu dmuchaniec a w przyszłości być może narty lub wake. Może komuś dzieci wyrosły z takiej w okolicach 45-55 kilo. Raczej firmowa mnie interesuje typu Yamaha, Sea-Doo, Jobe itp. z ochroną kręgosłupa a nie Sailor, bo to jest oki ale na kajak i max 15 km/h. :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.02.2013 14:23

Witaj Rysio
Mam ale takie coś i to nowe nie używane tylko mniejsze do 60kg
http://allegro.pl/kamizelka-ratunkowa-s ... 24464.html
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.02.2013 14:25

Mam na zbyciu 2-3 szt. ratunkowe. Koło do ciągania również.
Asekuracyjne sobie daruj.
Ostatnio edytowano 14.02.2013 14:43 przez FUX, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.02.2013 14:38

Mariusz, ratunkowe mam. Interesuje mnie wyłącznie asekuracyjna do uprawiania sportów wodnych. W ratunkowej jak wejdziesz w wodę przy prędkości 40 km/h to ten pasek między nogami powoduje, że czujesz smak klejnotów w gardle i kręgosłup zamiast być chroniony jest dodatkowo obciążany przez targającą Tobą kamizelkę i wodą przechodzącą pomiędzy ciałem a kamizelką.

Edit: FUX, pierdyknąłeś kiedyś do wody w ratunkowej :lol: Ja miałem tą przyjemność i za przeproszeniem myślałem że mi ten pasek zabezpieczający jajka urwał. Inna sprawa że gdyby go nie było to bym chyba wyjechał z kamizelki i tyle by się przydała. Wg mnie każda kamizelka ma swoje przeznaczenie i ratunkowa do zabawy się bardzo średnio nadaje. Do sportu kamizelka powinna dość ciasno przylegać i nie być tak napompowana jak ratunkowa, bo ani to wygodne a jak do wody wpadasz to robi mega opór i albo się potarga sama albo Tobie coś urwie :D

Ps. Posprzątałem :wink:

Edit2: FUX jakie masz to koło :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.02.2013 15:01

Ok. Ale jak by co to taką posiadam. Jak kupiłem ponton to zaszalałem i 5 takich kupiłem :mrgreen: o różnych wagach
teraz młodzież wyrosła i leży bezużyteczna.

Przymierzam się do kupna zabawki do ciągania ,znalazłem takie coś http://allegro.pl/kolo-do-ciagniecia-ec ... 01084.html
Będzie to się nadawało ? i jaką grubość i długość musi mieć lina ?
Ostatnio edytowano 14.02.2013 15:10 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.02.2013 15:09

Muszę się do niego dokopać. Napiszę.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.02.2013 16:06

Najprościej będzie jak zamówisz koło z liną już dostosowaną z pętlami na końcach i karabinkiem. Liny do holowania nie powinno się zastępować kotwicznymi czy cumami bo ma inną charakterystykę rozciągliwości.
fasola
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasola » 14.02.2013 16:07

Jeśli chodzi o zabawki to planuje zakup tej http://www.top-artshop.pl/pontony/814-p ... owki-.html testowałem kilka rożnych i ten model najbardziej przypadł mi do gustu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.02.2013 16:37

Dzięki fasola ,na allegro wyboru nie ma wcale a ten mi podchodzi ,dzięki... :)
fasola
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasola » 14.02.2013 17:29

teraz niestety nie ma sezonu na te zabawki , przyglądam ogłoszenia i jest kiszka ale w lecie były X na sprzedaż.Czekam może pojawi się cos w promocyjnej cenie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Pływanie pontonem w Chorwacji - strona 232
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone