Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pływanie pontonem w Chorwacji

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.01.2013 16:55

misiekmb1 napisał(a):
Rysio napisał(a):To jak już wiesz jak machać to możesz się dopisać. Może ja uratuję Ciebie a Ty mnie :wink:

Już się dopisałem i wygląda na to że będziemy razem w jednym czasie nad Jadranem :)

Tylko dość daleko od siebie :oczko_usmiech:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.01.2013 17:53

Pasat napisał(a):Ahoj!
To że akcja ratunkowa kosztuje to już wiedziałem- ale ogólnie.
A wiadomo- diabeł...
Chyba jest jakieś ubezpieczenie na wypadek godziny W. Ale czy w takim przypadku - awarii silnika daleko od brzegu też działa? Jak to jest w praktyce. Czy ktokolwiek z Was miał taką sytuacje krytyczną ,żeby wołać pomocy, albo był świadkiem?
pozdrawiam

http://www.rzu.gov.pl/porady-sezonowe/U ... e__482#rat
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2013 22:38

Janusz Bajcer napisał(a):
misiekmb1 napisał(a):
Rysio napisał(a):To jak już wiesz jak machać to możesz się dopisać. Może ja uratuję Ciebie a Ty mnie :wink:

Już się dopisałem i wygląda na to że będziemy razem w jednym czasie nad Jadranem :)

Tylko dość daleko od siebie :oczko_usmiech:

No tak. Między Pagiem a Riwierą Makarską jest kawałek drogi. :D
Ale tylko góra z górą się nie zejdzie a człowiek z człowiekiem.... różnie to bywa
Pasat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasat » 05.01.2013 14:21

Rysio napisał(a):
Pasat napisał(a):Ahoj!
To że akcja ratunkowa kosztuje to już wiedziałem- ale ogólnie.
A wiadomo- diabeł...
Chyba jest jakieś ubezpieczenie na wypadek godziny W. Ale czy w takim przypadku - awarii silnika daleko od brzegu też działa? Jak to jest w praktyce. Czy ktokolwiek z Was miał taką sytuacje krytyczną ,żeby wołać pomocy, albo był świadkiem?
pozdrawiam

http://www.rzu.gov.pl/porady-sezonowe/U ... e__482#rat

Ahoj!
Dzięki:)
Jestem tu króciutko, ale już zdążyłem się przekonać jak nieoceniony jest RYSIO:)))
Nie zbywa , nie pisze że to już było i że sobie poszukaj człowieku...
Że masz cierpliwość chłopie do świerzaków na forum- jak to mówią małolaty - szacun:)))
pozdr
KrzysiekBB
Odkrywca
POMOC PRZY ZAKUPIE

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysiekBB » 05.01.2013 19:55

Mam prośbę:
-czy ktoś może mi doradzić jak ocenić i sprawdzić silnik (załączam link)
Przebieg 80mth, czy to jest możliwe?
http://allegro.pl/silnik-zaburtowy-merc ... 72303.html

Jeśli ktoś ma jakieś opinie na temat sprzedającego... bardzo proszę o podzielenie się nimi :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.01.2013 20:02

Zapytaj, czy wystawia fakturę na ten silnik. Zobacz, czy numer nie jest robiony. Masz niedaleko.
20h/rok to jakiś żart...
KrzysiekBB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysiekBB » 05.01.2013 22:01

FUX napisał(a):Zapytaj, czy wystawia fakturę na ten silnik. Zobacz, czy numer nie jest robiony. Masz niedaleko.
20h/rok to jakiś żart...

Fakturę wystawia, jest ponoć też faktura zakupu od poprzedniego właściciela.
Nurtuje mnie tylko, czy jest dowód zakupu nowego silnika.
Faktury to można różne:) mieć.

Jak sprawdzić czy numer nie jest "nabijany prywatnie"?
KrzysiekBB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysiekBB » 05.01.2013 22:02

KrzysiekBB napisał(a):
FUX napisał(a):Zapytaj, czy wystawia fakturę na ten silnik. Zobacz, czy numer nie jest robiony. Masz niedaleko.
20h/rok to jakiś żart...

Fakturę wystawia, jest ponoć też faktura zakupu od poprzedniego właściciela.
Nurtuje mnie tylko, czy jest dowód zakupu nowego silnika.
Faktury to można różne:) mieć.

Jak sprawdzić czy numer nie jest "nabijany prywatnie"?

Usłyszałem też, że komputera w silniku nie można zmanipulować :) , a wydruk rzeczywiście pokazuje taki przebieg.

Może jest tu ktoś z okolic Krakowa, kto zna się na tym i za przysłowiową flaszkę (dobrą i dużą :)) , jest mi w stanie pomóc?
Cezario_x
Globtroter
Re: POMOC PRZY ZAKUPIE

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cezario_x » 05.01.2013 22:13

KrzysiekBB napisał(a):Mam prośbę:

Jeśli ktoś ma jakieś opinie na temat sprzedającego... bardzo proszę o podzielenie się nimi :)

Przy zakupie - jeżeli są wątpliwości - można podjechać do serwisu Mercurego. Np. firma Parker, która jest dystrybutorem Mercurego ma swój oddział w Krakowie. Zadzwoń do nich i dopytaj się o szczegóły sprawdzenia silnika (tel. +48 012 429 41 33).

Pozdrawiam
Czarek
KrzysiekBB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysiekBB » 05.01.2013 22:25

Cezario_x napisał(a):

Przy zakupie - jeżeli są wątpliwości - można podjechać do serwisu Mercurego. Np. firma Parker, która jest dystrybutorem Mercurego ma swój oddział w Krakowie. Zadzwoń do nich i dopytaj się o szczegóły sprawdzenia silnika (tel. +48 012 429 41 33).

Pozdrawiam
Czarek

Dzięki Czarek.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2013 11:22

Sprzedający w moich oczach to porządny gość . W sierpniu sprzedawali Mercurego 90 KM 4-TAKT ,byłem nim bardzo zainteresowany,dzwoniłem kilka razy do nich aby umówić się i obejrzeć silnik ,ale niestety nie dane było mi
pojechać ponieważ silnik wymagał regulacji gażników (serwisanta mieli na urlopie) a sprzedający stwierdził że dopiero będę mógł przyjechać jak silnik będzie w 100% sprawny i wyregulowany .Zależało mi na czasie i kupiłem HONDĘ Od gościa z Wrocławia ,(bardzo porządna firma) mogę dać namiary ,może coś ma godnego uwagi i coś co Ci będzie pasowało.
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 06.01.2013 12:47

Witajcie mam do was jeszcze pytanie w Sveta Nedjelja na wyspie Hvar jest malutki porcik/przystań z kawiarnią. Jaki może być orientacyjny dzienny koszt cumowania tam pontonu. Czy zawsze trzeba kogoś szukać i pytać się o koszty i miejsce.pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2013 15:36

KrzysiekBB ja bym w to mierzył . Trochę starszy ale to YAMAHA , i też w Kakowie

http://allegro.pl/yamaha-f-50-2005-i2920179390.html
Argi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Argi » 06.01.2013 16:04

misiekmb1 napisał(a):

Sprzedający w moich oczach to porządny gość . W sierpniu sprzedawali Mercurego 90 KM 4-TAKT ,byłem nim bardzo zainteresowany,dzwoniłem kilka razy do nich aby umówić się i obejrzeć silnik ,ale niestety nie dane było mi
pojechać ponieważ silnik wymagał regulacji gażników (serwisanta mieli na urlopie) a sprzedający stwierdził że dopiero będę mógł przyjechać jak silnik będzie w 100% sprawny i wyregulowany .Zależało mi na czasie i kupiłem HONDĘ Od gościa z Wrocławia ,(bardzo porządna firma) mogę dać namiary ,może coś ma godnego uwagi i coś co Ci będzie pasowało.

W przypadku tego sprzedawcy zalecałbym jednak dużą ostrożność. Na "starym" forum motorowodnym kilku kolegów opisywało swoje "boje" z tą firmą. Sprawy zawsze dotyczyły sprzedaży wysyłkowej i niezgodności stanu faktycznego z opisem.
Ta firma to typowi handlarze, tanio kupić - odpicować - drożej sprzedać.
Proszę mnie dobrze zrozumieć, nie wydaję jednoznacznych wyroków. Jeżeli jednak co najmniej dwie osoby przedstawiają jakiegokolwiek sprzedawcę w niekorzystnym świetle, to daleko idąca ostrożność jest chyba wskazana.
Ta historyjka z regulacją gaźników też jakoś taka "słaba" jest.

Pozdrawiam
Robert
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.01.2013 16:08

Komputery i gaźnik?
To chyba rzeczy nie specjalnie pasujące do siebie...
Ale mogę się mylić...
:wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Pływanie pontonem w Chorwacji - strona 223
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone