napisał(a) Esc » 03.09.2012 07:59
Wiem, ze w tej chwili w Chorwacji i z brzegu i z lodki trzeba miec wykupione pozwolenie na wedkowanie. Troche sie nie zrozumielismy. Chcialem wyjasnic jaki mam plan na uzytkowanie pontonu ogolnie. Niestety czesciej w ciagu roku bedzie brany na wypady jednodniowe na jezioro czy rzeke w kraju. Tak wiec o wedkowaniu mowilem o polsce. Gdzie pewnie nie bedzie mial kto pomoc zwodowac/podzwigac. Oczywiscie fajnie jest miec i duzy sprzet i mocny silnik ale to potem trzeba jakos doniesc do wody.
Dla przykladu w krakowie na wisle nie ma ani jednego oficjalnego slipu aby sie mozna bylo zwodowac, nie ma tez mariny gdzie mozna by spokojnie przycumowac czy zostawic sprzet na pare dni czy sezon. Wiec zycie troche utrudnione dlatego troche licze swoje sily.
Natomiast do Chorwacji tak jak wspomnialem jezdze mniej wiecej co 2 lata. Wtedy nie wedkuje bo i za goraco (oby tak dalej) i za malo czasu na wszystkie przyjemnosci. Ale wtedy tez chetnie pozwiedzal bym cos dookola wlasnie od strony wody. Taki byl moj plan jednak widze ze bedzie ciezko te 2 rzeczy pogodzic, zwlaszcza zmierzam do ciezkiego silnika. O ile ten moj wazy 21kg, moze jakbym sie sprezyl jednorazowo to bym 30kg capnal ale 40kg to dla mnie duzo za duzo.
@Rysio ogladalem juz wczesniej twoje filmy, bo forum przegladam od jakis 4 lat (nawet myslalem ze kiedys sie rejestrowalem) no bajka, a powiedz mi to jest pontonik Proscan? jesli tak to czy mozesz polecic ta firme? jakies uwagi? To jest jedna z trzech firm nad ktora sie zastanawiam. Druga firma to jest Infomedia na ktorej bodajze plywa juz dosc dlugo smoki3 a trzecia to E&T Marine. Jakos najbardziej mi sie one podobaja.