Darek48 napisał(a):Dzis zarejestrowalismy ponton w wydziale ochrony srodowiska za 17zl. Mam nadzieje ze takie papiery na granicy wystarcza. Ciekawe czy bez rejestracji dalo by sie przejechac granice.
Darek48 napisał(a):Co to za roznica ile pali ...
barwol napisał(a):Witam wszystkich! Czytam ten fragment forum z zapartym tchem i nie napiszę, że nie było m.in. ono powodem zakupu zestawu T-38-IE-2 wraz z silnikiem Hondy o mocy 20 km. Z informacji mało ciekawych to po pierwszym wodowaniu pontonu i 2 h pływania odkleiły się wzmocnienia/ślizgi na airmacie od strony wody. Tak więc ponton "poszedł" do reklamacji. Pytanie mam jednak z innej beczki. Honda daje oryginalny zbiornik na paliwo o pojemności 12 litrów. Ja dokupiłem rezerwę 5 litrów. Gumiakiem będę pływał w zestawie 3 dzieciaków + 2 rodziców i cały czas się zastanawiam czy tego paliwa będę miał dość na 1 dniowy wypad.... Aha! Pływanie będzie się odbywało z wyspy Losinj (camping Lopari). Dziękuję za pomoc w znalezieniu odpowiedzi!
barwol napisał(a):OK! Moje myśli też biegną w tym kierunku. Możesz podrzucić jakie zbiorniki masz/macie zamontowane w swoich gumiakach? Nie mam pewności do których zbiorników będzie można w prosty sposób przenieść korek z linią paliwową.... silnika Hondy Dziękuję!
smoki3 napisał(a):barwol napisał(a):OK! Moje myśli też biegną w tym kierunku. Możesz podrzucić jakie zbiorniki masz/macie zamontowane w swoich gumiakach? Nie mam pewności do których zbiorników będzie można w prosty sposób przenieść korek z linią paliwową.... silnika Hondy Dziękuję!
Ja mam taki zbiornik.
Przekładasz tylko złączkę paliwową na wężu.
Argi napisał(a):smoki3 napisał(a):barwol napisał(a):OK! Moje myśli też biegną w tym kierunku. Możesz podrzucić jakie zbiorniki masz/macie zamontowane w swoich gumiakach? Nie mam pewności do których zbiorników będzie można w prosty sposób przenieść korek z linią paliwową.... silnika Hondy Dziękuję!
Ja mam taki zbiornik.
Przekładasz tylko złączkę paliwową na wężu.
Ja też kiedyś kupiłem taki i nie polecam. Korek posiada uszczelkę korkową , która systematycznie obkurcza się i już po kilku miesiącach zbiornik cieknie. Jeżeli możesz przeznaczyć nieco więcej, to kup jakikolwiek firmowy, nawet Parsuna. Zupełnie inne wykonanie. Potem wymienisz tylko szybkozłączkę, bo to ważne, aby móc zbiornik łatwo odpiąć.
barwol napisał(a):Jeszcze jedno pytanie - czy taki zbiornik zostawiacie na noc w gumiaku czy też zabieracie go na noc ze sobą? Ja będę na kempingu więc noszenie 20 litrów paliwa nie jest super perspektywą....
barwol napisał(a):...zestawu T-38-IE-2 wraz z silnikiem Hondy o mocy 20 km. Honda daje oryginalny zbiornik na paliwo o pojemności 12 litrów. Ja dokupiłem rezerwę 5 litrów. czy tego paliwa będę miał dość na 1 dniowy wypad....
barwol napisał(a):?.. Z informacji mało ciekawych to po pierwszym wodowaniu pontonu i 2 h pływania odkleiły się wzmocnienia/ślizgi na airmacie od strony wody. Tak więc ponton "poszedł" do reklamacji
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...