marmatjul napisał(a):Czy mogę kupic ponton 4 osobowy taki ok 3m i pływać na nim w pięciu. Na pontonie pisze maksymalne obciążenie 500 kg a załoga + silnik +parę dodatków nie przekroczy maksymalnej ładowności.
marmatjul napisał(a):Raczej chodzi mi o pływanie blższe i dalsze np. z wyspy na wyspę itd.
Myślę o pontonie 3m do 3,5 i silniku ok 10 KM, mam uprawnienia motorowodne
majeczka napisał(a):marmatjul napisał(a):Raczej chodzi mi o pływanie blższe i dalsze np. z wyspy na wyspę itd.
Myślę o pontonie 3m do 3,5 i silniku ok 10 KM, mam uprawnienia motorowodne
Czy jednak pływanie z wyspy na wyspę z takimi maluchami nie jest zbyt ryzykowne? W ubiegłym roku przed wyjazdem do Cro kupiliśmy taki ponton. Jesteśmy z niego zadowoleni.
macq napisał(a):Skłaniam się bardziej ku 4-suwie. Mniejsze zużycie paliwa, mniejszy hałas silnika, mniejsza awaryjność - taki przyjemnijeszy.
2-suw jest tańszy, lżejszy w transporcie, łatwiejszy w naprawie i ma lepszą charakterystykę. Jednak hałas i spalanie..
Szukam pontonu używanego wraz z silnikiem. Zobaczymy jaki się trafi.
adam_cro napisał(a):macq napisał(a):Skłaniam się bardziej ku 4-suwie. Mniejsze zużycie paliwa, mniejszy hałas silnika, mniejsza awaryjność - taki przyjemnijeszy.
2-suw jest tańszy, lżejszy w transporcie, łatwiejszy w naprawie i ma lepszą charakterystykę. Jednak hałas i spalanie..
Pewnie sporo się pojawi na allegro z początkiem kwietnia, gdy ludzi ogranie szał na zmianę sprzętu :D - jeden z forumowiczów kupił w zeszłym roku Hondę T40AE + BF20 chyba za niecałą dyszkę.
pozdrav
adam_cro
daisykf napisał(a):adam_cro napisał(a):macq napisał(a):Skłaniam się bardziej ku 4-suwie. Mniejsze zużycie paliwa, mniejszy hałas silnika, mniejsza awaryjność - taki przyjemnijeszy.
Pewnie sporo się pojawi na allegro z początkiem kwietnia, gdy ludzi ogranie szał na zmianę sprzętu - jeden z forumowiczów kupił w zeszłym roku Hondę T40AE + BF20 chyba za niecałą dyszkę.
pozdrav
adam_cro
Widze że czytasz w moich myślach jak Kaszpirowski.
Myślę czy sprzedać, a może na miejscu, bo wielu miejscowych szukało tego sprzętu szczególnie na nocne łowy (węgorze).
Łódkę odbieram za 2 tygodnie, całe badziewie do tego ciągnę ze Stanów, bo teraz to najtańszy rynek.
Acha specjalne pozdrowienia dla Majeczki i jej męża.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...