Dzięki MorskiPas'ie!
nie mogłem tego 101 K za Chiny namierzyć.
pzdr
Jacek
infob napisał(a):Mirko,
wg tego co napisałeś i do czego odsyłasz, mój RIB z klasą projektową B można zakwalifikować do obszaru nawigacji IIa czyli jak rozumiem nie więcej niż 12 Nm do najbliższego lądu.
pzdr
Jacek
robertgd napisał(a):No właśnie. Wszystko na telefon niestety bo łajba stoi w suchym doku na Pag. Na słowo wierzyć kurcze, sam nie wiem. Właścicielka w Lublinie. Łodź w Chorwacji. Ale przyznam,że mnie zainteresowała.
Humorek napisał(a):robertgd napisał(a):No właśnie. Wszystko na telefon niestety bo łajba stoi w suchym doku na Pag. Na słowo wierzyć kurcze, sam nie wiem. Właścicielka w Lublinie. Łodź w Chorwacji. Ale przyznam,że mnie zainteresowała.
Kolega z ogłoszenia chciał kupić w Anglii łajbę 5,5 m kabinówkę za 2,5
tysięca funtów z silnikiem stacjonarnym. Pożyczył przyczepę podłodziową
i pojechał do Anglli . Zaczął oglądać od silnika , chciał sprawdzić czy jest olej takie skrzywienie zawodowe bo jest mechanikiem to kawałek miarki został mu w ręku a reszta w silniku.
Reszta w opłakanym stanie jeden wielki strucel.
Sprzedajacym był rodowity Anglik.
Znajomy od 30 lat mieszkający w Malme w Szwecji z ogłoszenia w Polsce chciał kupić jacht motorowy z silnikiem 7 metrowy roczny za 90 tys.
U nich taki sprzęt to około 500 tys. koron
Ogłaszjącym się była niby firma od lat zajmująca się sprzedażą
łodzi i jachtów.
Gdy przyjechał z przyczepą jacht był a i owszem w bardzo dobrym stanie
zgodnie z opisem tylko jak przyszło do pisania umowy to
okazało się że łódz nie ma nr.kadłuba ani żadnej tabliczki
znamionowej i próbowali mu wmówić żę sprzęt pływający do 11 m
nie musi mieć żadnych numerów seryjnych.
robertgd napisał(a):No właśnie. Wszystko na telefon niestety bo łajba stoi w suchym doku na Pag. Na słowo wierzyć kurcze, sam nie wiem. Właścicielka w Lublinie. Łodź w Chorwacji. Ale przyznam,że mnie zainteresowała.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...