napisał(a) AdamSz » 17.02.2012 17:00
Witam. Miejscowi wypożyczają łódki z silnikami 5KM. Trzeba mieć chęci, troche kaski i telefon komórkowy
Brałem kiedyś na riv, szybenickiej. tam tego sporo. W Omisiu, chyba widziałem pod wynajem przy nabrzeżu u ujscia Cetiny. Ale chyba - chyba
Jak nie tam, to mogą być w Mimicach, Pisaku i Lokvie, tak gdzie są mini porty i stoją łódki miejscowych. Zresztą w Omisiu na nabrzezu wszystko Ci powiedżą ci co wożą turystów łodkami po Cetinie. >>>>>>>>>> W Lokvie Ruskamenie można wziąć skuter, ale ceny zbójnicze. Nie polecam, ale zależy co dla kogo jest drogo-tanio>>>>>>>.. Jak już będziesz brał łódke, to sią dokładnie dogadaj na wejściu, jaka cena plus ile będzie za paliwo. (płacisz za łodkę plus spalone paliwo). Dobrze dodatkow mieć swój baniak 5 L pełny. Dajesz swój nr tel Chorwatowi, on swój Tobie, mówi Ci, żebyś nic nie grzebał przy silniku, itp, jakby co dzwonisz do niego. Bierze się z reguły na dzien. Parę lat temu płaciłem jakieś 300 kun dzień. Teraz pewnie trochę drożej. Chyba tyle, Ogólnie bardzo warto. Frajda niesamowita, jak się swojego jeszcze nie ma. Pozdrawiam
..................
A tej ceraty raczej nie bierz, szkoda kasy i energii na wożenie tego. Po pierwszych pływaniach, w przyszłym roku kupisz sobie coś porządniejszego
Hej