Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pływanie pontonem w Chorwacji

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MarekAqua
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarekAqua » 06.02.2012 12:33

Witam.No i stało się.Po cennych opiniach szanownego grona kolegów i koleżanek w dniu dzisiejszym został zakupiony Pro-Marine 380.Tak jak został opisany przez bardziej doświadczonych pontonomaniaków i nie tylko, sprzęt wydaje się być solidnym towarem,jeszcze raz dziekuję za cenne informacje.Teraz patent no i silnik,a co do motorka to napewno będę Was znowu prosił o radę co kupić.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 06.02.2012 13:09

Gratulacje. jaką podłogę wziołeś ?
MarekAqua
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarekAqua » 06.02.2012 13:53

Sklejka z profilami alu.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 06.02.2012 14:00

To tak, jak u mnie. Sprawdza się i waga mniejsza. A teraz podobno te panele sklejkowe sa w ramkach aluminiowych, prawda to ?
MarekAqua
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarekAqua » 06.02.2012 14:06

Tak,mają ramki aluminiowe,fajny montaż,elementy są ponumerowane i dobrze spasowane.Dokładnie ten kupiłem.
http://allegro.pl/ponton-f380-sztywna-p ... 48208.html
a na walkę z mrozami sprzedawca dał w gratisie torbę pod ławeczkę z siedziskiem,fajna i nie będzie ławeczka gniotła moją żonkę w pupcie
:lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.02.2012 15:14

MarekAqua napisał(a):Tak,mają ramki aluminiowe,fajny montaż,elementy są ponumerowane i dobrze spasowane.Dokładnie ten kupiłem.
http://allegro.pl/ponton-f380-sztywna-p ... 48208.html
a na walkę z mrozami sprzedawca dał w gratisie torbę pod ławeczkę z siedziskiem,fajna i nie będzie ławeczka gniotła moją żonkę w pupcie
:lol:

Gratulacje :lol: Teraz szukaj silnika o max. mocy czyli 20 KM .
Argi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Argi » 06.02.2012 16:53

Gratuluję. No to teraz dopiero się zacznie.
A za rok będziesz się w tym wątku zastanawiał "RIB czy laminat?" :lool:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.02.2012 17:35

Mam szpej do wydania. Kamizelki, koło, kotwice, pagaje. Jak co to daj znać.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 06.02.2012 18:39

Kolego Fux, kurcze rzuciłeś wodniactwo 8O i wybrałeś kolarstwo :wink: W zasadzie też ładnie :D Pozdr.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.02.2012 18:43

Raczej szwendanie się i zwiedzanie.
:wink:
Boloh
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Boloh » 07.02.2012 18:40

[quote=]
Ja już mam za sobą szukanie używanego RIB'a w dobrym stanie, już nie szukam - kupiłem nowego.[/quote]
Jacek[/quote]
Wiem człowiek uczy się na błędach lub na cudzych pilnie słuchając innych ale nie wszystko jest człowiek przewidzieć a zwłaszcza podłych żerujących na ludzkiej naiwności ludzi :twisted: Na szczęście nie byłem tam sam co najwyżej się przejechałem i przynajmniej pochodziłem w te i nazat po RiB-ach.
Powiedz Jacek jakiej marki kupiłeś RIB-a , gdzie i za ile?. Może podasz mi namiary na ten sklep byłbym wdzięczny. Powiedz czy jesteś z niego zadowolony i z jakim silnikiem pływasz. Opisz go trochę z góry dziękuję
pozdro Bolo
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 07.02.2012 19:14

Pozwolisz, że;
To jest niezła firma. Jeżeli chodzi, o pontony, to kiedyś mieli dobre ceny. pewnie RIB-y też, ale aktualnie trzeba zapytać. W każdym bądź razie coś jest . pozdr
http://www.pontony-kajaki.pl/index.php/ ... b-hsf.html
Boloh
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Boloh » 07.02.2012 19:15

Humorek napisał(a):1-4 marca są w Warszawie targi Wiatr i Woda. Jest sporo wystawców różnego sprzętu. Warto przyjechać , popatrzeć , pomacać ,porozmawiać.

Na targi sprzętu pojadę już 17-19lutego które odbędą się w Sosnowcu -(mam nieco bliżej) i tam popatrzę :) Mam nadzieję żę coś ciekawego upatrzę a jak nie to będę szukał dalej
infob
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) infob » 07.02.2012 22:10

Boloh napisał(a):Powiedz Jacek jakiej marki kupiłeś RIB-a , gdzie i za ile?. Może podasz mi namiary na ten sklep byłbym wdzięczny. Powiedz czy jesteś z niego zadowolony i z jakim silnikiem pływasz. Opisz go trochę z góry dziękuję
pozdro Bolo

No to się pochwalę :D. Wprawdzie jeszcze nie do końca spłacony, ale już z górki: BRIG Eagle 500 TC + Honda 90KM

Pooglądać można tu: http://www.hondamarine.pl/lodzie-hybrydowe-brig/e-500

Jeśli chodzi o pływanie to nie mogę się doczekać wiosny - jeszcze brak własnych doświadczeń, ale można pooglądać jak pływa taki zestaw tytaj:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=HumyJBlI2sA

pzdr
Jacek
Ostatnio edytowano 23.02.2012 23:31 przez infob, łącznie edytowano 1 raz
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 07.02.2012 22:33

A najfajniejsze jest to, że spotykają się tu ma3e Trabantów i Rolsów, żeby pogadać o tym i tamtym, bez uprzedzeń i zadęcia. :) Gratuluję tego czołgu :wink: Wrażenie niesamowite. Piękny jest !!! . Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Pływanie pontonem w Chorwacji - strona 165
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone