napisał(a) infob » 05.02.2012 13:35
Boloh napisał(a):
Drodzy Państwo PRZESTRZEGAM ! nie dość żę zrobiłem 200km w jedną stronę to jeszcze spotkałem się z takim chamskim podejściem do klienta łącznie z atakami
Ja już mam za sobą szukanie używanego RIB'a w dobrym stanie, już nie szukam - kupiłem nowego.
Wnioski z 2 letnich poszukiwań:
1. okazje się nie zdarzają (a już mi to na 100% się nie zdarzają)
2. wystawcy pokazują często zdjęcia z przed lat, jeżeli trafimy na uczciwego to wyśle nam kilka aktualnych fotek i wyleczymy się bez wychodzenia z domu
3. pośrednicy zawsze opowiadają bajki i w końcu się plączą - wystarczy zadać kilka pytań, ale oni muszą coś ulepszyć. Raz miałem namierzonego RIB'a 2 letniego, jak się okazało u pośrednika, który za wszelką cenę chciał mi wmówić, że to on go używał - tylko nic się kupy nie trzymało.
4. w Polsce jest bardzo mało RIB'ów z drugiej ręki: niemalże 100% 5m i większych była wcześniej używana komercyjnie -są zużyte w dużym stopniu lub/i cena nie jest atrakcyjna
5. więcej RIB'ów z drugiej ręki można znaleźć w Wielkiej Brytanii, ale ceny jak dla nas są wysokie (ceny używanych zbliżają się do promocyjnych cen nowych w Polsce), no i trzeba to ściągnąć do Polski
pzdr
Jacek