napisał(a) Tedeus » 08.06.2011 08:24
nmd napisał(a):Mam takie małe pytanko lokalne do Warszawiaków. Gdzie wodujecie pontony nad zalewem zegrzyńskim?
W porcie Pilawa. Zjeżdżasz z głównej trasy przy stacji benzynowej w prawo jadąc od Marek [już w Nieporęcie] i jakieś dwieście metrów dalej
po prawej stronie jest brama wjazdowa. Budka ze szlabanem . Płacisz
10 zł. i zostawiasz auto na cały dzień. Ja na trawniku obok auta pompuje
ponton przykręcam kółka własnej produkcji [i niestety z tąd mam spory kawałek do plaży ale wszystko asfaltem. Proponuje wpisać w Google Earth
port Pilawa i zobaczysz że w okolicy możesz też postawić auto w innych miejscach [doradzam przyjazd do 10]. Równie dobrze po minięciu budki ochrony [płacisz 20 zł.] możesz podjechać pod samą plażę. Jeżdżę tam dla tego że klimat jest dość fajny , masz do dyspozycji natryski i toalety
bez opłat dodatkowych i auto stoi sobie w miarę bezpiecznie. Oczywiście można pojechać z drugiej strony Zegrza i znaleźć parking za 5 zł.[to akurat cena z przed dwóch lat] blisko do wody ale ludzie przy samochodach rozkładają się z grilami [teren nie ogrodzony] i wygląda
to jak spęd , poza tym zostawiając tam samochód odczucia są mniej komfortowe. pozd.