Ludzie zadajcie sobie trochę trudu i przeczytajcie ze zrozumieniem to co napisał Morski Pas w tym temacie w FAQ Naprawdę nikt nie będzie przepisywał/przeklejał co 3 stronę tamtego tu.
Mirko, hvala lijepa O to mi właśnie chodziło
mirko napisał(a):Rysio napisał(a):Mirko, czy znasz może chorwackie źródło prawne przepisów dotyczących holowania bananów itp
PRAVILNIK O PLOVIDBI NA UNUTARNJIM VODAMA-članak 25
mirko napisał(a):ČAMAC = łódź który płynie na wodach śródlądowych (rzeki, jeziora)
BRODICA = łódź który płynie na wodach morskich
mirnie napisał(a):Witam wszyskich forumowiczów.
Szczęśliwie posiadłem pontonik z silniczkiem yamaha(hehe) i chciałbym pogawędzić z fanami tego typu rozrywek na Chorawckim morzu.Jeśli kttoś zażywał tego typu rozkoszy jestem ciekaw jego opowieści . Interesuje mnie jakie są zwyczaje ,przepisy zasady pływania po morzu ,a raczej przy wybrzeżu .....Na forum znalazłem info. o winietach i tyle ale jak pływanie wygląda w praktyce?/? zapraszam ....
Rysio napisał(a):nie doszukałem się informacji w przepisach chorwackich na temat holowania narciarza wodnego i innych obiektów nawodnych, bo tak jest to określone w Polsce.
[...]
Czy ktoś się orientuje jak wygląda ta kwestia w Chorwacji. Konkretnie interesuje mnie taki "sprzęt" pływający.
bartek-ania napisał(a):A propo narciarza nie wiem , ale wydaje mi się , że jest tez ograniczona odległość od brzegu " nie mniej niż"
pozdrawiam
Bartek
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...