Witold P. napisał(a):Witam szanowne grono "pontoniarzy". Dzisiaj na Zalewie Szałe awansowałem z ofermy pokładowej na sternika motorowodnego.
Piwrwsze koty za płoty.
zuro1969 napisał(a):Koledzy poradźcie mi jaki powinien być ponton do silnika 8 koni.
zuro1969 napisał(a):Miałem ponton do 10 koni, i kiedy zakupiłem , i założyłem silnik 8 koni mercury, wprost nie dało się płynąc. W dwie osoby jeszcze jakoś, ale w pojedynkę porażka, dziób w powietrze, i koniec, zero sterowności, pomyślałem więc że trzeba coś większego. Zaraz popatrzę na tę stronkę którą mi podałeś . pozdrawiam
zuro1969 napisał(a):pomyślałem więc że trzeba coś większego.
zuro1969 napisał(a):muszę coś kupić. Myślałem o Bushu , albo Wild Lake 360 z airmatą, i oczywiście kilem.
zuro1969 napisał(a):Mobilność jest ważna, ponton musi być z kilem to pewne, może pomyślę w przyszłym sezonie o większym silniku, ale ogranicza mnie waga. Sam muszę wszystko dźwigać kiedy pływam z dzieciakami 7lat i 5 lat Powiedz mi czy jest szansa popłynąć w slizgu takim zestawem , oczywiście w 1 lub 2 osoby. Ponton który miałem bez kila z wietierokiem na pawęży ślizgał się z dwiema osobami to myślę że ten też da radę. Waga pontonu jest nieznacznie większa, będzie dłuższy, ale to chyba lepiej bo cięższy silnik. Jak myślisz?
zuro1969 napisał(a): Powiedz mi czy jest szansa popłynąć w slizgu takim zestawem , oczywiście w 1 lub 2 osoby
josi00 napisał(a):MAM PYTANIE MAM PONTON 3.3 M = SILNIK 9,9 KM 7,3KW I CZY TEN KOMPLET MUSI BYC WPISANY W DOWÓD REJESTRACYJNY CZY WYSTARCZY TYLKO PONTON?
OCZYWIŚCIE CHODZI O CHORWACJE ZEBYM MOGŁ WYKUPIC WINIETE
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...