Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pływanie pontonem w Chorwacji

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 21.04.2010 19:50

Kurde byla super okazja na alledrogo. Za 3 kola papieru byl ponton markowy 330 używka w stanie bdb z Yamahą 30 HP. Nawet foty z Adriatyku byly 8) Znalazlem o 3 w nocy a rano juz nie bylo śladu po ogloszeniu :x
Wniosek z tego że można coś trafić w super cenie, tylko trzeba mieszkać na alledrogo i jak jest dzwonić o każdej porze dnia i nocy :?
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 22.04.2010 10:47

Raschey napisał(a):Znalazlem o 3 w nocy a rano juz nie bylo śladu po ogloszeniu

To że ogłoszenia już rano nie było, nie znaczy, że sprzęt został sprzedany :roll:
Najprawdopodobniej sprzedawca poszedł po rozum do głowy i wycofał ogłoszenie (albo w nocy wystawił "po pijaku" a rano wytrzeźwiał 8) )
Marcinek78
Plażowicz
Jaki Wybrac Silnik Do Pontonu ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinek78 » 22.04.2010 20:01

Witam wszystkich
Chciałem prosic o pomoc w wyborze silnika do pontonu mam dwa juz wybrane tylko jeszcze ta ostatnia decyzja musze wybrac jeden.
HONDA 5 KM
YAMAHA 5 KM
Bardzo prosze o pomoc cena tych silnikow to po 5000 zł nowe
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.04.2010 06:30

mottom
Cromaniak
Re: Jaki Wybrac Silnik Do Pontonu ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 23.04.2010 09:32

Marcinek78 napisał(a):Witam wszystkich
Chciałem prosic o pomoc w wyborze silnika do pontonu mam dwa juz wybrane tylko jeszcze ta ostatnia decyzja musze wybrac jeden.
HONDA 5 KM
YAMAHA 5 KM
Bardzo prosze o pomoc cena tych silnikow to po 5000 zł nowe

Jeżeli piszesz o Yamaha F5AMHS to weź pod uwagę, że ten silniczek ma wbudowany zbiornik paliwa 1,8 litra. Na dalszą wycieczkę może być mało :(
Honda BF5 to trochę starsza konstrukcja (wyglądająca może trochę archaicznie), ale chyba sprawdzona (no i ma zbiornik zewnętrzny - 12 l).
Generalnie obydwa kosztują trochę więcej niż 5 tys zł (Honda jest chyba droższa od Yamahy).
Rozważ może jednak tego Tohatsu 6KM, którego proponuje Rysio :idea: :wink:
1 koń mechaniczny to w tym przypadku 20% więcej mocy :idea: 8)
Marcinek78
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinek78 » 23.04.2010 10:08

Dziekuje za pomoc
ja ustalilem cene ze sprzedajacymi na 5000.
do yamahy tez dostane zbiornik 12 l.
tohatsu pierwsze o tym slysze jest do tego serwis , dobry to silniczek?
Marcinek78
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinek78 » 23.04.2010 10:09

do yamahy jest zbiornik 1,1 l ale moge dodac zewnetrzny 12l
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 23.04.2010 10:38

Marcinek78 napisał(a):tohatsu pierwsze o tym slysze jest do tego serwis , dobry to silniczek?

Tohatsu
- dobra japońska firma (jeżeli chcesz pływać w CRO, to tam silniki Tohatsu są bardzo popularne);
- serwis (chyba) jako-taki (kolega terenowiec z nim miał jakieś problemy, ale chyba je rozwiązał :wink: )

Marcinek78 napisał(a):do yamahy jest zbiornik 1,1 l

Faktycznie, chociaż tutaj podają 1,8l :oops:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.04.2010 10:43

Marcinek78 napisał(a):Dziekuje za pomoc
ja ustalilem cene ze sprzedajacymi na 5000.
do yamahy tez dostane zbiornik 12 l.
tohatsu pierwsze o tym slysze jest do tego serwis , dobry to silniczek?

Pisze na nim Made in Japan więc nie powinien być kiepski, no i trzeba wziąć pod uwagę fakt że pół Chorwacji na nich pływa :wink:
Marcinek78
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinek78 » 23.04.2010 17:13

No to panowie dziekuje wam bardzo ,duzo mi pomogliscie, bylem dzis w sklepie tochatsu 6 km plus linia paliwowa ze zbiornikiem 12l plus kompletna echosonda (trzymak , futeral, ladowarka akumulatorek )gdzie normalnie sama echosonda kosztuje 1000 zł .
jezeli biore silnik i sonde cenka opada 5300 zl.caly ten zestawik.
Ale nie m,oge sie napalac mysle jeszcze o hondzie 5 km .
facet mi bardzo zachwalal silniki tohatsu . To teraz mam do wyboru honda lub tohatsu yamaha odpada , dzis nie pośpie w nocy
Panowie moze jeszcze cos doradzicie honda czy tohatsu
jak wyplyne to pomysle o was he he
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2010 08:46

Marcinek78 napisał(a):No to panowie dziekuje wam bardzo ,duzo mi pomogliscie, bylem dzis w sklepie tochatsu 6 km plus linia paliwowa ze zbiornikiem 12l plus kompletna echosonda (trzymak , futeral, ladowarka akumulatorek )gdzie normalnie sama echosonda kosztuje 1000 zł .
jezeli biore silnik i sonde cenka opada 5300 zl.caly ten zestawik.
Ale nie m,oge sie napalac mysle jeszcze o hondzie 5 km .
facet mi bardzo zachwalal silniki tohatsu . To teraz mam do wyboru honda lub tohatsu yamaha odpada , dzis nie pośpie w nocy
Panowie moze jeszcze cos doradzicie honda czy tohatsu
jak wyplyne to pomysle o was he he

Tochatsu ma w miarę dostepne serwisy w Polsce i Chorwacji. Ja wybrał bym Tochatsu, ale to tylko mój wybór. :lol:

Pozdrawiam.

smoki3
Marcinek78
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinek78 » 24.04.2010 14:08

Dziekuje bardzo
na te tohatsu jest niezla cena no i 6 km a nie 5 ale troszke sie go boje jakby nie bylo to trzeba wydac pare tysiecy a ciezko bylo mi odlozyc te pieniazki na silniczek , ponton juz mam busha
Marcinek78
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinek78 » 25.04.2010 08:05

zdecydowalem sie na TOHATSU 6 KM
przegladalem internet do 4 rano i nic negatywnego nie znalazlem ta temat tego silnika lecz same pozytywy . Serwisy tez sa do tego silnika
Wiec panowie dzieki za pomoc w srode jade po ten zestawik no i 1 maja bede testowal nowy sprzecik .
[/u]
zuro1969
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuro1969 » 25.04.2010 20:42

Ludziska pomocy!!!. Pojechałem wczoraj nad wodę, założyłem świeżo kupionego 8 konnego Mercurego do swojego pontonu IVORY 300 z miękką podłogą, i serce mi pękło. Wywalone prawie 5000 na silnik a efekt gorszy niż przy wieteroku. W dwie osoby jeszcze jakoś płynie, ale w pojedynkę to totalna porażka, dziób do góry i zero sterowności.Ratunkuuuuu!!!!!!!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.04.2010 20:52

Popracuj nad wytrymowaniem...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Pływanie pontonem w Chorwacji - strona 96
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone