Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pływanie pontonem w Chorwacji

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 12.04.2010 05:28

Witam
Pochwale się a co mi tam. Właśnie wczoraj zrobiłem dwa egzaminy i teraz mam uprawnienia Starszego Sternika Motorowodnego.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.04.2010 07:20

Gratulacje :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.04.2010 09:05

Jacek_Do napisał(a):Witam
Pochwale się a co mi tam. Właśnie wczoraj zrobiłem dwa egzaminy i teraz mam uprawnienia Starszego Sternika Motorowodnego.

Gratulacje.
Teraz tylko musisz poczekać ze trzy miesiące na papierek. 8O :cry:

Pozdrawiam.

smoki3
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 12.04.2010 09:12

smoki3 napisał(a):
Jacek_Do napisał(a):Witam

Gratulacje.
Teraz tylko musisz poczekać ze trzy miesiące na papierek. 8O :cry:

Pozdrawiam.

smoki3

Czyli akurat na wakacje będzie ;)
Gratulejszyn! :)
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 12.04.2010 16:59

Podobno za trzy tygodnie "papierek"powinien już być - jako że to jeden z pierwszych rzutów egzaminacyjnych.
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 13.04.2010 08:31

Chyba dość ciekawe/atrakcyjne ogłoszenie na motorowodny.com.pl

Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 7:53 am Temat postu: Sprzedam ponton BUSH 3.80m + silnik Mariner 15KM + dodatki

--------------------------------------------------------------------------------

Sprzedam ponton BUSH 3.80m sztywna rozkładana podłoga z nadmuchiwanym kilem z 2008r. silnik dwusuwowy MARINER 15KM z 2000r.
Dodatkowo do zestawu dokładam

Silnik elektryczny MINN KOTA Endura 40 z 2008r
Akumulator żelowy SSB 75Ah
Echosąda LOWRANCE X125
Winda trolingową CANNON
Pompka elektryczna
3 kamizelki ratunkowe różnych rozmiarów
Torba dziobowa
2 ławeczki oraz materace
Kotwica składana + linka

Zestaw bardzo mało używany w 2009r pływałem 2 razy na jeziorze Rożnowskim.

Cena 9800 zł.
Tel. 509 326396
BKT
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BKT » 15.04.2010 18:16

Naczytałam się tyle o pontonach i pływaniu i tym wszystkim, że głowa mnie już boli i wiem, że nic nie wiem i do tego wszystkiego moja ślubna połowa ciągle tylko ponton i ponton, ale, że jest wygodny jak mało kto to znów wszystko na mojej głowie...

Mam prośbę zatem jeśli ktoś ma konkretne namiary na pływadło do rekreacji przy brzegu, przy założeniu ładowności 3 osób, rozmiarach nie wymuszających papierów i winiet, czyli 3m długości i silnik do 5 KM to dajcie znać...
Jakieś konkretne sugestie co do marki i wiarygodnego sklepu, może być używany, ale koniecznie sprawny...

Liczę na pomoc i wskazówki Szanownych Panów Zapaleńców :)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 15.04.2010 18:21

Dobre ceny mają w firmie Info-Media S.C. w Łomży, www. pontony-kajaki.pl ...................... Pozdrawiam.
BKT
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BKT » 15.04.2010 18:33

AdamSz napisał(a):Dobre ceny mają w firmie Info-Media S.C. w Łomży, www. pontony-kajaki.pl ...................... Pozdrawiam.

Dzięki :) lookałam już na tę stronkę i powiem, że niczego sobie, tyle, że ja jestem z tych, co muszą pomacać zanim kasiorę wydadzą...
Czy ktoś zna jakiś sklep na Śląsku???? powiedzmy pomiędzy Częstochową a Bielskiem, a najidealniej w rejonie Katowic.... ewentualnie może być Małopolska od śląskiej strony :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.04.2010 18:43

http://www.pontonik.pl/ - 2 tygodnie temu kupiłem u nich ponton 2,8 m z silnikiem Tohatsu 6 Ps. Nie jest to Śląsk ale po rozmowie telefonicznej zrobili przyjemną cenę na ten zestaw. Przyjechało kurierem na palecie :)
BKT
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BKT » 15.04.2010 19:06

Rysio napisał(a):http://www.pontonik.pl/ - 2 tygodnie temu kupiłem u nich ponton 2,8 m z silnikiem Tohatsu 6 Ps. Nie jest to Śląsk ale po rozmowie telefonicznej zrobili przyjemną cenę na ten zestaw. Przyjechało kurierem na palecie :)

Rysio, pisałam już na "przywitaczu", że chyba jesteśmy sąsiadami zza miedzy.... czy ewentualnie można liczyć na wsparcie przy kupnie?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.04.2010 20:22

Rysio napisał(a): Przyjechało kurierem na palecie :)

A za matkę chrzestną robil paleciak? :lol:
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 16.04.2010 15:38

Rysio napisał(a):http://www.pontonik.pl/ - 2 tygodnie temu kupiłem u nich ponton 2,8 m z silnikiem Tohatsu 6 Ps. Nie jest to Śląsk ale po rozmowie telefonicznej zrobili przyjemną cenę na ten zestaw. Przyjechało kurierem na palecie :)

Może zdradzisz więcej szczegółów tzn. model i cenę za ten zestaw :)
Brakuje mi jakiegoś portalu w internecie gdzie można by kupić takie rzeczy używane. Ponton oraz silniczek do niego.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.04.2010 16:45

Tak więc wziąłem WLG CD 290 AL + wspomniany Tohatsu 6KM SS dostałem w gratisie torbę pod ławeczkę taką pół hermetyczną za niecałe 7k z przesyłką kurierską.

BKT, sąsiadami rzeczywiście jesteśmy, tylko moja wiedza pozostaje jak na razie czysto teoretyczna, bo tylko silnik udało mi się w beczce odpalić a ponton w domu napompować :) Czekam z utęsknieniem na lepszą pogodę 8)

FUX, chrztu jeszcze nie było :wink:
mors6
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mors6 » 17.04.2010 12:31

Rysiu i BKT
Jestem z Gliwic właśnie kupiłem ponton i mam zamiar w dobrą pogodę popływać na Rzeczycas, podobno nie ma strefy ciszy.

Pytanie do doświadczonych pływaków.
Mam już ponton tzn Quicksilver 270 i silnik 5 koni Mercury dwusów. Przydałby się daszek tak na zdrowy rozsądek. Ten który widziałem na allegro za 350 zł. jest mocowany do takich gumowych relningów,których mój ponton nie posiada. Daszek ten w komplecie posiada naklejane mocowania (do pontonów bez relingów). Mam pływać raczej na niewielkie odległości, dopłynąć do ciekawego miejsca celem popływania z fajką ale wiadomo, że najlepsze widoki są w pełnym słońcu więc daszek by się przydał. Może ktoś z Was pływał z daszkiem i bez i wie jaka jest różnica i czy zdaje egzamin oraz czy nie okalecze albo nie uszkodze sobie pontonu takimi naklejanymi uchwytami.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Pływanie pontonem w Chorwacji - strona 94
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone