Mottom gdzie robiłeś przegląd , co było robione i jaki koszt?
Pzd be-ja
be-ja napisał(a):Mottom gdzie robiłeś przegląd i jaki koszt?
tak ale chyba tylko dziś w ten wyjątkowy dzień :0mottom napisał(a):smoki3 napisał(a):Mam dobrą informację dla chcących kopic nowy silnik zaburtowy. Podobno już niedługo ma zostać zmniejszony VAT na w/w silniki z 22% na 0%.
Dodatkowo będzie można sobie odpisać zakup silnika od podatku w PIT (ale niestety tylko nowego )
smoki3 napisał(a):Witam.
Mam dobrą informację dla chcących kupić nowy silnik zaburtowy. Podobno już niedługo ma zostać zmniejszony VAT na w/w silniki z 22% na 0%.
Będzie taniej !
Pozdrawiam.
smoki3
bogdan63 napisał(a):kilka wspomnień z chorwacji, czekając na śnieg ...
pływa pontonem od 5 lat, obecnie mam silnik 8 km i ponton 310, dla pływania w odległości do kulkuset metrów od brzegu wystarczy., wazne jest tak wybierac miejsca pobytu aby brzeg był osłonięty wysepkami jak np korcula/lumbarda albo zatoka typu zuljana. bo na krku w basce zdażyło mi sie nie wypływac 2-3 dni z uwagi na wiatr i fale, silnik 8 km wystarczy przy 2 osobacg do wejscia w ślizg co ma znaczenie dla szybkości , którą oceniam na max 30km/h, zabawa super , ale dodatkowo komfort pobytu na plaży w troszkę odosobnionych miejscach bez tłumów , gwaru i hałasu.
szybbkki napisał(a):Witam. Posiadamy ponton 280cm. Maksymalny silnik ktory mozemy zainstalowac to 10KM. Zastanawiam sie jaki model wybrac - jakiej mocy bylby optymalny dla 2-4 osob. Czy to realne aby plywac pontonem na dalekie wyprawy? Czy ponton 280 z silnikiem 5-6 konnym wymaga dodatkowych uprawnien? Pozdrawiam, MIchal
Jacek L napisał(a):nie zaczynaj walki z Jardanem ,bo nie warto .... możesz się zdziwić ,a wtedy będzie za późno - Jardan jest wredny ....
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...