Jadę na wczasy pierwszy raz z pontonem 3,8m, silnik 20km. Gdzie w okolicy Trpanj na półwyspie Peljesac jest najbliższy kapitanat ?
Łódź jest zarejestrowana i posiadam patent sternika, co mam wykupić jakie to są obecnie stawki ?
SmallCity napisał(a):Proszę o informację, czy może ktoś pływał pontonem poniżej 2,5m plus silnik poniżej 5kw ?
Mam 2,3m i silnik 2,3km, takie tam pływadełko, uprzedzając prześmiewcze komentarze, mam również coś większego z 40konnym silnikiem ale to zostaje w kraju...
jest natomiast plan by zabrać pontonik by popływać sobie przy brzegu...
Pytanie w związku, że nie łapę się na przepisy przytaczane... , czy faktycznie sobie pływam jak na supie czy muszę wnosić opłaty....?
Potwierdzam, że mam uprawnienia sternika motorowodnego.
Dziękuję za odpowiedzi
SmallCity napisał(a):Proszę o informację, czy może ktoś pływał pontonem poniżej 2,5m plus silnik poniżej 5kw ?
Mam 2,3m i silnik 2,3km, (...) czy faktycznie sobie pływam jak na supie czy muszę wnosić opłaty....?
sea-help napisał(a):U Hrvatskoj, osim turističke pristojbe, obračunava se i “naknada za sigurnost plovidbe” – također za gumenjake duljine veće od 2,5 metra ili snage preko 5 kW.
translator napisał(a):W Chorwacji oprócz opłaty turystycznej pobierana jest również „opłata za bezpieczeństwo żeglugi” – także za pontony o długości powyżej 2,5 metra lub mocy powyżej 5 kW.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...